Neobișnuit

Proprietarii de pisici sunt mai atrăgători, mai sănătoși și au mai multă activitate sexuală, potrivit unui studiu

today7 aprilie 2022

Fundal

Dacă ai o pisică, arăți mai bine, mai suplu, mai sănătos și faci mai mult sex decât cei care nu au, potrivit unui studiu din Finlanda. Cercetătorii de la Universitatea din Turku au analizat datele în cazul a 213 adulți.

Ei au comparat „atractivitatea percepută de ei înșiși, numărul de parteneri sexuali, numărul de afecțiuni minore, indicele de masă corporală, valoarea partenerului, asimetria fluctuantă a feței și raportul lățime-înălțime facială” între indivizii care au Toxoplasmoză și cei care nu au fost infectați.

Rezultatele, publicate în revista PeerJ, au descoperit că bărbații și femeile care au fost infectați de parazit aveau trăsături faciale mai simetrice și erau percepuți ca fiind mai atractivi și mai sănătoși decât subiecții neinfectați.

De asemenea, participantele de sex feminin infectate au cântărit cu 10% mai puțin, au avut mai multă încredere și un număr mai mare de parteneri sexuali decât cei care nu au fost infectați.

Bărbații care au fost infectați erau, de asemenea, cu trei centimetri mai înalți, se lăudau cu trăsături faciale masculine dominante și aveau niveluri mai ridicate de testosteron.

Toxoplasmoza se transmite în principal prin carnea insuficient gătită, în sol sau în excremente de pisică, astfel încât orice proprietar de pisică cu o cutie de gunoi în casă ar putea să se infecteze, deși majoritatea oamenilor nici nu știu că sunt purtători.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Ed Sheeran, Inflo și Adele, printre nominalizații la Premiile Ivor Novello din Marea Britanie

Printre nominalizații de anul acesta la Premiile Ivor Novello – care onorează compozițiile și compozițiile remarcabile – se numără Adele, care este în cursa pentru două premii, și Ed Sheeran, care este nominalizat pentru trei premii. Premiat pentru la 4 categorii, Dean „Inflo” Josiah Cover este cel mai nominalizat compozitor din acest an. Este recunoscut pentru munca sa calături de Cleo Sol și Little Simz. Numit după regretatul actor, dramaturg, […]

today7 aprilie 2022

0%