Administrație

Proprietarii imobilelor cu peste 10 locatari, verificați de primăria Călărași

today13 iunie 2023

Fundal

Primăria Municipiului Călărași, prin Direcția Poliția Locală, Serviciul de Gospodărire Comunală și Serviciul Taxe și Impozite, a demarat, în urmă cu trei săptămâni, la inițiativa viceprimarului Liviu Coman, o acțiune de notificare a proprietarilor imobilelor cu peste 10 locatari, înregistrați cu cartea de identitate la acele adrese.

Peste 450 de astfel de imobile au fost identificate, în municipiul nostru. Există, de asemenea, și locuințe cu 20, 30, 40 sau chiar 143 de persoane.

Aceste locuințe figurează cu debite semnificative la taxa de salubrizare, iar acesta este unul dintre motivele pentru care a fost demarată acțiunea, existând riscul ca sumele să nu poată fi recuperate.

După ce călărășenii vor fi notificați, ei vor avea posibilitatea să se prezinte la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor, pentru a-și clarifica situația, astfel încât să nu mai aibă în spațiu persoane care nu locuiesc la respectivul domiciliu.

🗣„Nu cunosc contextul în care s-a ajuns la această situație. Probabil, aceste persoane au fost luate în spațiu pentru a-și face buletine, cărți de identitate. Până anul trecut, nu puteau fi scoși din spațiu, de către proprietari, pentru că nu permitea legea. De la sfârșitul anului trecut, dacă nu mă înșel, legea s-a schimbat și acum proprietarul are această posibilitate de a-i scoate din imobil, mai ales că, sigur, sunt situații când cineva, de exemplu, a cumpărat o garsonieră, nu avea de unde să știe câți locuitori erau în aceasta și acum, în baza de date, îl avem pe respectivul cu 25 de persoane în imobil. Acțiunea noastră se desfășoară prin prezența fizică a unor reprezentanți ai primăriei, de la Serviciul Gospodărire Comunală și Poliția Locală, care înmânează o notificare, prin care se precizează faptul că, dacă numărul de locuitori nu este cel real, pe care proprietarul îl cunoaște, atunci i se cere să se prezinte la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor, pentru a-și clarifica situația. Aceste 458 de imobile, cu peste 10 locuitori, însumează aproximativ peste 6.000 de persoane. După ce finalizăm această acțiune, pe care sper ca în decurs de 2-3 săptămâni să o încheiem, ne dorim să o continuăm și la imobilele care au între 5 și 10 locuitori, astfel încât să reușim să avem o situație cât mai reală față de cea pe care o avem în evidență” – Liviu Coman, viceprimarul municipiului Călărași.

 

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Cu ce probleme se confruntă comuna Chirnogi

Primarul comunei Chirnogi, Ștefan Ion, reușește să informeze cetățenii localității pe care o administrează cu fiecare lucrare de reabilitare pe care o duce la bun sfârșit. Deși cetățenii beneficiază de un parc dotat cu 40 de coșuri de gunoi, unii cetățeni preferă să depoziteze gunoiul prin locurile nepermise. Edilul trage un semnal de alarmă în această privință și roagă cetățenii rău voitori să aibă grijă unde depozitează gunoiul deoarece frumusețea […]

today13 iunie 2023

0%