Administrație

Lucrările de reabilitarea a Căminului Cultural din Vîlcelele au fost suspendate din cauza creșterii prețurilor

today8 iulie 2022

Fundal

Materialele de construcții se scumpesc de la o zi la alta, iar autoritățile locale se confruntă cu o serie de probleme, cauzate de acest aspect. Foarte multe proiecte de modernizare a comunităților au fost întârziate sau chiar stopate. Primăria Vîlcelele, din județul Călărași, întâmpină dificultăți, în acest sens, astfel că lucrările de reabilitare a Căminului Cultural au fost suspendate. Constructorul a abandonat lucrarea, până când administrația locală va face reevaluarea prețurilor, după cum a declarat edilul localității, Ionel Tatu, pentru canalsud.ro.

Lucrările privind reabilitarea Căminului Cultural au fost realizate în proporție de aproximativ 50%, dar a plecat constructorul din cauza prețurilor la materialele de construcții. Acum facem, din nou, o reevaluare, la ce s-a făcut, să ridicăm puțin costurile. Constructorul nu mai vrea să vină. Când constructorul a început lucrarea, la debutul anului, materialele de construcții aveau un preț, acum prețul a crescut cu 50% și nu îi mai convine constructorului. Constructorul a zis că suspendă lucrarea, iar noi trebuie să facem reevaluarea prețurilor. Dacă îi convin prețurile, revine la lucrare, dacă nu, trebuie să facem din nou licitație, cu un alt constructor, ceea ce e foarte greu, durează foarte mult. Eu mă așteptam ca acest cămin să fie finalizat anul trecut, în decembrie. Începusem în forță, cu schimbatul acoperișului, și am zis că până în decembrie terminăm. Uite că ne-am împotmolit, din cauza situației actuale care este în țară, din cauza prețurilor care au apărut. Din zi în zi cresc toate costurile. Constructorul a zis că nu mai poate, că aduce bani de acasă. Și cred că așa este, adică vedem cu toții în ce stadiu suntem la ora actuală”, a afirmat primarul comunei Vîlcelele, Ionel Tatu.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Aproape 100 de locuri de parcare vor fi înființate în zona Orizont

Lucrările de modernizare a parcării de reşedinţă din faţa blocurilor D21, D22, D24 sunt aproape de finalizare, a anunțat primarul Marius Dulce. Acesta estimează că vor fi amenajate în jur de 100 de locuri de parcare. De asemenea și lucrările din zona cuprinsă între Şcoala Gimnazială Tudor Vladimirescu şi Piaţa Orizont se apropie de sfârşit. „Am avut în vedere amenajarea unor locuri de parcare în spatele băncii şi în zona […]

today8 iulie 2022

0%