Life

„Regina adâncurilor” are 87 de ani: „Soarta noastră și oceanul sunt una”

today25 noiembrie 2022

Fundal

Născută în 1935, biologul marin american Sylvia Earle a avut întotdeauna o afinitate față de ocean încă de la o vârstă fragedă. Acum, la 87 de ani, nu plănuiește să se pensioneze prea curând. „Încă respir, deci de ce ar trebui?” Earle i-a spus Sarei Sidner de la CNN. „De fiecare dată când intru în apă, văd lucruri pe care nu le-am văzut niciodată”, a adăugat ea. După ce a petrecut zeci de ani explorând oceanul, ea a primit poreclele de „Her Deepness” și „Queen of the Deep”. Ea face scufundări de mai bine de 70 de ani.

Spre meritul ei, ea a ajutat la deschiderea drumului pentru femei în știința oceanului, devenind prima femeie om de știință șef la Administrația Națională Oceanografică și Atmosferică (NOAA) în 1990 și deține recordul mondial pentru cea mai adâncă plimbare nelegată de-a lungul fundului mării.

Earle a fondat și Mission Blue în 2009, o organizație care își propune să exploreze și să promoveze conservarea oceanului, precum și să crească gradul de conștientizare cu privire la viața marine. „A existat o perioadă în anii 1970 când accesul către cerul de deasupra și adâncimea de dedesubt era aproximativ în paralel, dar apoi accentul pe aviație și aerospațiu a luat amploare”, a spus ea. „Până de curând, mai mulți oameni fuseseră pe Lună decât în ​​cele mai adânci părți ale oceanului.”

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Cât a câștigat Mariah Carey din piesa „All I Want For Christmas Is You”

Cântecul emblematic de Crăciun este unul dintre cântecele de Crăciun preferate ale națiunii și există de mai bine de 28 de ani. Dar câți bani câștigă de fapt melodia în fiecare an? Conform unui studiu realizat de The Economist, vedeta câștigă aproximativ 2,5 milioane de dolari (2,1 milioane de lire sterline) pe an pentru piesă. Studiul a mai spus că până în 2016, artista a câștigat 60 de milioane de […]

today25 noiembrie 2022

0%