Life

Regina Elisabeta a participat la Jubileul de platină la împlinirea a 70 de ani de la moartea tatălui ei

today17 mai 2022

Fundal

Regina Elisabeta a participat la Jubileul de platină la împlinirea a 70 de ani de la moartea tatălui ei, regele George al VI-lea. Dar abia în acest weekend monarhul a început cu adevărat sărbătorile. Sâmbătă, regina și-a făcut prima apariție în afara Castelului Windsor de la sfârșitul lunii martie pentru a participa la Royal Windsor Horse Show, unde și-a urmărit caii concurând. Duminică, ea s-a întors pentru a urmări un concurs numit „Un galop prin istorie”, unul dintre multele programe la scară largă planificate în următoarele câteva luni pentru a onora Jubileul.

Purtând un șal gri cu cristale, o pereche de pantofi negri comozi și cercei cu perle, regina a urmărit un spectacol de echitație în care au participat peste 500 de cai și 1.000 de interpreți, inclusiv trupe militare din Trinidad și Tobago. A fost condusă la arenă cu un Range Rover și a fost întâmpinată cu ovații.

Un galop prin istorie” a fost doar primul dintr-un număr de piese de teatru planificate pentru jubileu, dar regina ar putea să nu fie prezentă la toate evenimentele menite să-și onoreze domnia istorică. În cele din urmă, „nimic nu este sigur”, a declarat un apropiat regal pentru Vanity Fair, adăugând că până acum se așteaptă ca ea să participe la Slujba de Ziua Recunoștinței de la Catedrala Sf. Paul și la Trooping the Color în weekendul de patru zile de la începutul lunii iunie.

Marțea trecută, regina a renunțat la îndatoririle obișnuite la deschiderea de stat a Parlamentului, trimițându-l pe Prințul Charles să țină discursul care prezintă agenda guvernului în locul ei. O declarație a palatului la acea vreme spunea că ea „continuă să se confrunte cu probleme episodice de mobilitate”, care au împiedicat-o să participe la unele dintre evenimentele mai tradiționale din calendarul ei. Când regina a apărut la o slujbă de pomenire pentru regretatul ei soț, Prințul Philip, ea ar fi luat decizia în dimineața evenimentului.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

40 de ani de la lansarea albumului „Thriller” a lui Michael Jackson

Anul acesta se va sărbători cea de-a 40-a aniversare a clasicului „Thriller” al lui Michael Jackson, cel mai bine vândut album din toate timpurile, odată cu lansarea pe 18 noiembrie a lui „Thriller 40”: un CD dublu, alcătuit din albumul original și un al doilea disc „plin de surprize pentru fani, inclusiv piese nelansate la care Michael a lucrat pentru albumul „Thriller”,” conform anunțului, care vine în urma a 10 […]

today17 mai 2022

0%