Life

Reguli stricte pe care trebuie să le urmeze personalul familiei regale

today18 septembrie 2023

Fundal

Nu este un secret pentru nimeni că familia regală britanică îi cere personalului său să respecte reguli intense. La urma urmei, o mare parte din viața regală se desfășoară conform protocolului tradițional. Potrivit documentarului „Secretele servitorilor regali”, o parte a acestui protocol înseamnă că personalului de curățenie al palatului îi este interzis să aspire podelele. În schimb, trebuie să recurgă la măturarea de modă veche, probabil pentru a evita deranjarea familiei regale cu vuietul puternic al aspiratorului.

În plus, după cum a raportat Mirror, unii membri ai personalului cu statut inferior chiar trebuie să curețe chiar și marginile holului, ceea ce se numește „banda lentă”.

Dincolo de protocolul vechi de zeci de ani care ghidează interacțiunile de zi cu zi la Palatul Buckingham, există și alte reguli pe care membrii personalului trebuie să le urmeze în funcție de preferințele individuale ale anumitor membri ai familiei regale. Regele Carol al III-lea este cunoscut ca exigent pentru că a cerut personalului să facă ceea ce unii ar considera locuri de muncă ridicole. De exemplu, în documentarul „Serving the Royals: Inside the Firm” (prin GoodtoKnow), fostul majordom regal, Paul Burrell, a susținut că regele și-a supus personalul la o serie de solicitări personale neobișnuite. Unul dintre acestea a fost să-i calce șireturile pantofilor în fiecare dimineață.

La fel ca alți membri ai personalului palatului, bonele regale trebuie să respecte un protocol strict, nu pot vorbi necontrolat și nici nu se pot căsători când își doresc. De asemenea, să răspundă capriciilor individuale ale mamelor regale pe care le servesc.

Multe aspecte ale protocolului regal sunt transmise de la o generație la alta. Cu toate acestea, nu toate aceste linii directoare supraviețuiesc testului timpului. Potrivit History, îngrijitoarea Reginei Elisabeta, Marion Crawford, a fost supusă unei reguli ciudate care o împiedica să aleagă când se poate căsători. Potrivit publicației, guvernanta scoțiană avea doar 22 de ani când viitoarea regina mamă a ales-o să aibă grijă de prințesa Elisabeta și prințesa Margaret de atunci. De-a lungul anilor, Crawford – sau „Crawfie”, așa cum au poreclit-o cu afecțiune prințesele – a creat o legătură strânsă cu fetele. Cu toate acestea, i s-a interzis, în multe privințe, să trăiască o viață proprie. Protocolul regal îi impunea să ajungă la altar numai după nunta Reginei Ellisabeta. Astfel, a rămas la palat până în 1947, când Prințesa Elisabeta s-a logodit. Crawford avea 38 de ani atunci când a avut voie să se mărite cu iubitul ei, George Buthlay.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Actual

Se fac înscrieri la Biblioteca Județeană pentru Atelierul de Pictură şi Creaţie Plastică

Biblioteca Județeană Călărași, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, organizează înscrieri pentru constituirea a 2 grupe de copii ( 4-9 ani și 10-14 ani) în cadrul Atelierului de Pictură şi Creaţie Plastică „ Artă și Culoare”. Copiii au posibilitatea de a învăţa diferite tehnici, precum: Tehnica picturii pe sticlă; Tehnica picturii pe ceramică/porțelan; Tehnica picturii pe pânză; Tehnica șervețelului (decoupage) pe diferite suprafețe; Tehnica mozaicului; Tehnica modelajului. Participarea la […]

today18 septembrie 2023

0%