Administrație

Reprezentanții CJ Călărași au participat la semnarea contractului privind realizarea Drumului Expres care va trece și prin Călărași

today30 ianuarie 2023

Fundal

Vineri, la Brăila, reprezentanții județelor Călărași, Ialomița, Brăila si Galați, fondatoare ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de Transport de Interes Strategic, au semnat contractul privind realizarea studiului de fezabilitate pentru drumul de mare viteză care va conecta județele din regiune cu Autostrada Soarelui.

Proiectul privind Drumul Expres TransRegio Galați – Brăila – Slobozia – Drajna – Autostrada A2 – Chiciu reprezintă cea mare mare investiție din județul Călărași, bazată pe asocierea celor patru județe, prin care se dorește implementarea de proiecte majore în infrastructura de transport în zona de Est și Sud a țării.

Pe lângă reprezentanții celor patru județe (președintele CJ Brăila – Francisk Iulian Chiriac, președintele CJ Ialomița – Marian Pavel, președintele CJ Galați – Costel Fotea și administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai), la acest eveniment au participat și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, precum și europarlamentarii Dan Nica și Mihai Tudose.

Drumul TransRegio are o lungime estimată de 142 de kilometri, investiția totală fiind evaluată la aproximativ 500 de milioane de euro.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Adăpostul de urgență pe timp de noapte a asigurat și cazare pe timp de zi pe perioada codului galben de ninsoare

Ca urmare a atenționării meteo de Cod Galben sub care s-a aflat județul Călărași zilele trecute, în weekend s-a luat decizia ca Adăpostul de urgență pe timp de noapte să asigure cazare și pe timp de zi, persoanelor cazate în centru, pentru perioada 27 ianuarie-29 ianuarie. În prezent 11 persoane beneficiază de serviciile sociale oferite în cadrul adăpostului. Echipa de intervenție din cadrul adăpostului a fost prezentă pe raza municipiului […]

today30 ianuarie 2023

0%