Administrație

Rețeaua de canalizare în comuna Grădiștea a fost recepționată

today21 septembrie 2022

Fundal

Primăria comunei Grădiștea figurează pe lista UAT-urilor cu obiective finanțate prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Este vorba de proiectul “Extindere sistem de canalizare în comuna Grădiștea, județul Călărași “.

Într-un interviu pentru Canal Sud, primarul comunei Grădiștea, Vasile Matei a precizat că lucrarea canalizării a fost finalizată și a avut loc și recepția lucrării. “ Canalizarea din comuna Grădiștea a fost finalizată. A avut loc recepția canalizării cât și la stația de epurare și potabilizare, a fost un proiect mai complex. Momentan nu am dat-o în folosință deoarece trebuie să ne racordăm la energie electrică. Problema noastră cea mai mare este că atunci când depui un proiect și îl câștigi, îl finanțezi, îl execuți dar la final trebuie să venim cu co-finanțarea. La canalizare trebuie să punem aproximativ 1000.000 lei deoarece în urma majorării prețurilor, diferența trebuie suportată de către beneficiar iar în momentul de față suntem într-un impas.

Pe lângă proiectul canalizării avem și construcția noului sediu al primăriei, unde de asemenea trebuie să suportăm diferența de preț. Cumulate, trebuie să venim cu suma de 1,5 milioane lei. Din păcate această sumă nu poate fi suportată din bugetul local al primăriei. Am cerut ajutorul Consiliului Județean Călărași, poate vom primi un ajutor, în caz contrar va trebui să recurgem la un împrumut”.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Actual

Concert de chitară la Sala Barbu Știrbei

Vineri, 30 Septembrie, la ora 19:00, la Sala Barbu Știrbei va avea loc un recital de chitară, susținut live de chitaristul Maxim Belciug. Intrarea este liberă. Acest proiect cultural este finanțat de Ministerul Culturii și desfășurat în parteneriat cu Consiliul Județean Călărași și Centrul județean de Cultură și Creație Călărași. „La Maxim Belciug un lucru este cert: chitara plânge, iubește și dansează pe una și o mie de voci, ca […]

today20 septembrie 2022

0%