Life

Sam Smith a învins tulburarea dismorfică a corpului

today25 ianuarie 2023

Fundal

Sam Smith a învins tulburarea dismorfică a corpului de când a învățat să-și iubească corpul. Cântărețul s-a luptat cu problemele legate de greutate și stima de sine în cea mai mare parte a vieții sale. Smith, în vârstă de 30 de ani, s-a temut inițial de atenția asupra aspectului fizic, care vine de la lumina reflectoarelor, dar a luptat împotriva temerilor sale sfidând standardul de frumusețe al industriei.

În industria mea există cu siguranță întrebarea „Cum ar trebui să arate o vedetă pop?””, au spus el pentru The Times. „Când aveam 25 de ani am ieșit din turneu epuizat. De fiecare dată când mergeam la piscină mă simțeam conștient de corpul meu, dar m-am forțat să merg în continuare pentru a mă accepta. A dat roade. „Arăt fabulos”, a spus vedeta, care a descris și modul în care părinții lui au încercat și nu au reușit să-l convingă să se dezbrace la piscină în copilărie.

În sfârșit mă bronzez. Sunt ars în locuri în care nu am fost niciodată.” Smith, acum „mai fericit în propria mea piele”, a adăugat: „Mama spune că, pe măsură ce am îmbătrânit, am încetat să-mi pese de ceea ce cred oamenii și are dreptate.”

Tulburarea dismorfica a corpului este o boala destul de frecvent intalnita, cu afectare psihica severa, care este deseori nediagnosticata. Aceasta este clasificata ca fiind o tulburare somatoforma.

Caracteristica esentiala a acestei tulburari este o preocuparea excesiva pentru un defect imaginat in aspectul fizic sau un interes disproportionat in raport cu o anomalie fizica usoara.

Aceasta preocupare este intruziva si poate dura mai multe ore in fiecare zi. Persoanele cu tulburare dismorfica a corpului nu isi pot controla gandurile negative si nu-i cred pe cei din jur cand acestia ii asigura ca nu este nimic neinregula cu aspectul lor fizic. Aceste preocupari implica de cele mai multe ori nasul, urechile, fata, parul sau aspecte legate de sexualitate. Totusi, bolnavul se poate concentra asupra oricarei parti a corpului.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Justin Bieber și-a vândut drepturile muzicale pentru 200 de milioane de dolari

Așa cum era de așteptat, Justin Bieber și-a vândut drepturile muzicale către Hipgnosis Songs Capital, susținută de Blackstone, pentru o valoare de 200 de milioane de dolari, a anunțat compania. Știrile despre acordul iminent, despre care se zvonise de câteva săptămâni, au fost raportate pe scară largă luna trecută. Acordul include acțiunile lui Bieber din catalogul său de publicare și de muzică înregistrată, interesul lui Bieber pentru drepturile de autor de publicare […]

today25 ianuarie 2023

0%