Life

Sânii mai mari nu aduc fericire

today25 mai 2023

Fundal

Un studiu care a analizat 18.541 de femei din 40 de națiuni din întreaga lume a constatat că 71% nu sunt mulțumite de mărimea cupei. 47% dintre femei au vrut sâni mai mari, iar 23% au vrut sâni mai mici, au descoperit cercetătorii. Autorii studiului au spus că femeile care se simt nesigure în privința sânilor nu sunt atente la corpul lor și, prin urmare, este mai puțin probabil să-și verifice sânii în privința nodulilor care pot apărea.

Rezultatele acestui studiu reflectă ratele în creștere ale dismorfiei corporale și creșterea numărului de operații estetice în rândul femeilor tinere, precum și problemele de sănătate mintală care vin odată cu senzația de defecte fizice.

Femeilor li s-au arătat fotografii cu sâni de dimensiuni diferite și li s-au cerut să identifice care dimensiune se potrivește cel mai mult cu a lor și ce mărime ar prefera să aibă. Cercetătorii au întrebat, de asemenea, cum s-au simțit cu privire la greutatea lor, aspectul lor fizic general și cât de mult media au consumat.

În Pakistan, care are cea mai mare dimensiune medie a sânilor dintre cele 40 de națiuni chestionate, majoritatea femeilor (49%) au declarat că își doresc sâni mai mici. Dintre toate țările chestionate, femeile britanice au fost cele mai nemulțumite de sânii lor.

Mărimea ideală a sânilor variază în funcție de cultură. Cercetările anterioare au descoperit că femeile din America Latină simt presiunea de a avea sânii mari, în timp ce în Asia de Est și de Sud-Est, unde femeile tind să aibă sânii mai mici, sânii au fost mai puțin apreciați ca un simbol al feminității, scrie insider.com

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Cum putem închiria Sala Polivalentă

Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ (SPCTAFL) Călărași vă informează că Sala Polivalentă poate fi închiriată, pe bază de programare și încheiere de contract, la sediul instituției, situat pe strada 1 Decembrie 1918, Bl. A24, parter. Tarifele de închiriere pentru Sala Polivalentă sunt următoarele: Pentru cluburi de copii: - antrenamente: 156 lei/oră, inclusiv TVA; - competiții: 200 lei/oră, inclusiv TVA; Pentru persoane fizice: - antrenament: 385 lei/oră, fără […]

today25 mai 2023

0%