Radio Voces Campi

Șantierul lucrărilor de modernizare al DJ403 se prelungește

today1 iulie 2022

Fundal

Șantierul lucrărilor de modernizare al DJ403 se prelungește din cauza termenilor contractuali ce nu au fost respectați de constructor, potrivit canalsud.ro. Majorarea prețurilor pentru materia primă a fost încă un motiv pe lista criteriilor, însă nu cel decisiv pentru suspendarea contractului de execuție al lucrărilor.

Contractul acestei lucrări va fi denunțat, ajunță șeful CJ Călărași, Vasile Iliuță.

Vorbim despre DJ 403 Mânăstirea-Luica-Şoldanu- Radovanu, un segment de drum aşteptat pentru reabilitare de comunitatea din zonă. Din 2017 până în ianuarie 2019, Consiliul Judeţean Călăraşi a obţinut fonduri europene pentru asfaltarea a 220 km de drumuri judeţene. Conform INS, în perioada 2012-2017, numărul de km modernizaţi la nivelul municipiului este de 27, iar la nivelul Consiliul Judeţean este de 61. În intervalul 2017-2019, în decurs de 2 ani, sunt modernizaţi 220 km prin fonduri europene.

Schimbarea prețurilor pentru materiale de construcție ce fac parte din proiectele de dezvoltare ale județul ne creează mari dificultăți, dublarea prețurilor și tot ce s-a întâmplat. Avem multe negocieri pentru actualizarea multor lucrări. Pot să vă spun că astăzi suntem în negocieri cu firma care a lucrările de construcție pentru DJ403 pentru a rezilia contractul și să-l actualizăm pe banii consiliului județean și să-l scoatem, din nou, la licitație, pentru că am încercat să găsit soluții tehnice, însă nu am reușit, pentru că proiectul are o aprobare și crierii tehnico-economice aprobate de Consiliul Județean și trebuie realizat așa cum a fost aprobat în anul 2019. Acum, la momentul acesta, contractul se va denunța și îl vom scoate din nou la licitație. Cât despre lucrările desfășurate la acest moment, există cofinanțare pentru toate proiectele. La nivelul Ministerului Dezvoltării are loc ședința interministerială pentru a prelua prefectura. Dacă astăzi obținem aprobare, urmează Hotărârea de Guvern, iar ceea ce finanțam prin bugetul județului Călărași, putem reloca aproximativ 10 milioane de euro pentru proiectele județului sau actualizarea proiectelor, lucru ce ne va da o mare reușită să folosim acești bani în alte proiecte.” – a conchis Vasile Iliuță în conferința de presă a PSD Călărași de joi, 30 iunie 2022.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Actual

Jucătorii călărășeni au obținut rezultate foarte bune la Cupa Aerosquash 2022

Cupa Aerosquash 2022, etapa natională a avut loc weekend-ul trecut. La această competiție au luat parte jucatori experimentati si cu nationalitati diferite. Ca de fiecare dată, diferența/departajarea a fost facută de experiența, pregatirea psihologică si strategia de joc. Au fost multe meciuri extraordinare iar aplauzele de pe fundal au intregit atmosfera fantastică în care s-a desfășurat acest turneu. “Săptămâna trecută a avut loc Cupa Aerosquash o etapă din campionatul național […]

today1 iulie 2022

0%