Life

Schimbări pe care trebuie să le faci dacă vrei să-ți menții tinerețea

today21 februarie 2023

Fundal

Schimbarea este bună atât în ​​viața personală, cât și în cea profesională, deoarece te face mai flexibil, te expune la noi experiențe și oameni și îți deschide porțile către mai multe oportunități.

Cu toate acestea, dacă vrei să faci o schimbare în viața ta, poți să o faci pozitiv urmând aceste șapte sfaturi.

1. Identifică și înțelege ce vrei să schimbi.

Ori de câte ori decizi să faci o schimbare, trebuie mai întâi să înțegi de ce faci schimbarea. Profesorul Anthony Grant, de la Unitatea de Psihologie Coaching a Universității din Sydney, spune că ar trebui să începi prin a-ți defini valorile de bază și să identifici ceea ce este important pentru tine. „Trebuie să fii capabil să identifici care este scopul tău, care te face să te simți mai bine”, spune Grant.

2. Eliberează-ți viața de negativitate.

Acest lucru nu este atât de simplu pe cât ar putea suna. Dacă ești înconjurat de negativitate, atunci cum te poți aștepta să ai o viață pozitivă și fericită?

De fapt, cei care sunt negativi sau înconjurați de negativitate sunt mai stresați, se îmbolnăvesc mai des și au mai puține oportunități decât cei care sunt pozitivi. Chris Talambas spune despre Lifehacker: „Când luăm o decizie de a deveni pozitivi și vom urma acea decizie, vom începe să întâlnim situații și oameni care sunt, de asemenea, pozitivi”.

3. Fă sport mai des.

Poate te-ai săturat să-i auzi pe toți spunându-ți că ai nevoie de mai mult sport. Sigur. Exercițiile fizice sunt grozave pentru tine. Dar sunt și o modalitate excelentă de a deveni mai pozitiv în viață. Exercițiile fizice pot schimba direcția situațiilor din viața ta.

Pentru început, atunci când faci sport, te simți mai bine cu tine, ceea ce duce la a avea mai multă încredere. Exercițiile fizice reduc, de asemenea, anxietatea și stresul și eliberează substanțe chimice euforice în creier, cum ar fi endorfinele și dopamina.

4. Fii bun cu ceilalți.

Sonja Lyubomirsky, profesor la Universitatea din California, Riverside, spune: „Oamenii care sunt amabili devin mai fericiți în timp”. Motivul? „Când ești amabil cu ceilalți, te simți bine ca persoană – mai moral, optimist și pozitiv.”

Există numeroase moduri prin care poți fi amabil cu ceilalți, care nu necesită atât de mult timp și efort. De exemplu, poți cumpăra cafea pentru un coleg de muncă. Plătește taxa pentru persoana care se află la coadă în spatele tău. Vizitează un membru al familiei sau un prieten sau condu-l la aeroport.

5. Construiește o rețea de suport.

Potrivit Clinicii Mayo, „o rețea puternică de sprijin social poate fi esențială pentru a te ajuta să treci peste stresul din momentele grele, indiferent dacă ai avut o zi proastă la serviciu sau un an plin de pierderi sau boli cronice”. Acest grup de prieteni, familie și colegi este important, deoarece oferă beneficii suplimentare, cum ar fi furnizarea unui sentiment de apartenență, o creștere a valorii de sine și un sentiment de siguranță ori de câte ori ai nevoie de sfaturi, informații sau îndrumare.

6. Elimină elementele neesențiale.

După ce ai identificat lucrurile care sunt cele mai importante în viața ta, este timpul să începi să elimini orice altceva. Este vorba despre simplificarea vieții tale, astfel încât să te poți concentra pe lucrurile care contează cel mai mult pentru tine și să te împiedice să te distragi.

7. Fă pași mici.

Singurul motiv principal care ne face să perseverăm sunt pașii mici”, spune John Brubaker despre Entrepreneur. Asta pentru că, atunci când ne uităm la imaginea de ansamblu, putem fi copleșiți de toți pașii implicați în atingerea unui obiectiv.

Urmează „obiectivul de ansamblu în pași sistematici, gestionați”. Apoi, documentează-te și sărbătorește câștigurile zilnic. Acest lucru te va ajuta să realizezi acea schimbare pe care ai căutat-o într-un mod pozitiv și semnificativ.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Actual

Va fi întreruptă furnizarea apei potabile pe strada Cornișei

Ca urmare a unei avarii apărute la rețeaua de apă potabilă pe str. Cornișei în data de 21.02.2023, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii care locuiesc sau își desfășoară activitatea la blocurile E19, E20 E21. Echipele de intervenție Ecoaqua Călărași sunt la fața locului și depun toate eforturile necesare în vederea remedierii avariei în cel mai scurt timp posibil. Timp estimat remediere avarie: 2h

today21 februarie 2023

0%