Life

Scrisul poate îmbunătăți sănătatea mintală

today27 mai 2022

Fundal

Scrisul este un medicament pentru minte. Ori de câte ori te simți epuizat mental și emoțional, notând lucrurile care te deranjează te va ajuta să-ți structurezi gândurile și să-ți aduci liniștea în minte.

Mulți terapeuți recomandă să investim timp în scris în fiecare zi pentru a ne îmbunătăți starea mentală. Dr. Mark Rowe MD, care este și un expert în domeniul medicinei stilului de viață, spune că ținerea unui jurnal și scrierea în fiecare zi este unul dintre obiceiurile oamenilor de succes. Potrivit Dr. Rowe, oamenii de succes folosesc jurnalul în trei moduri: să-și exprime recunoștința și aprecierea, atât pentru succese, cât și pentru eșecuri; pentru a elimina toxicitatea emoțională; pentru a explora obiectivele viitoare și posibilele obstacole cu care te poți confrunta, inclusiv sentimentele și emoțiile care te pot împiedica să le atingi.

Există mai multe tehnici pe care oamenii le pot folosi în timp ce scriu pentru a-și structura gândurile și pentru a reduce anxietatea. Dar în ce moduri funcționează de fapt scrisul atunci când vine vorba de îmbunătățirea sănătății mintale?

Să aflăm.

1. O tehnică eficientă de mindfulness

Anul trecut, Cambridge University Press a postat cercetări interesante, care au inclus un studiu asupra unui grup de oameni cărora li s-a cerut să scrie timp de 15-20 de minute pe zi, fără a-și minimiza emoțiile. Cercetarea a constatat că oamenii care nu s-au sfiit să-și exprime emoțiile pe care le-au experimentat în timp ce scriau exprimau sănătate fizică și mintală mai bune decât cei care au scris pe subiecte neutre.

Această cercetare arată nu numai modul în care a scrie doar 20 de minute pe zi vă poate ajuta sănătății mintale, ci cât de bine vă învață să fiți în momentul de față și să vă recunoașteți sentimentele. Aceasta se numește „abordare mindfulness”, menită să-i ajute pe oameni să învețe cum să oprească și să-și elibereze mintea concentrându-se asupra lucrurilor care se întâmplă într-un anumit moment.

2. Un exercițiu pentru inteligența emoțională

Emoțiile nerecunoscute pot duce la depresie. Cu toate acestea, scrisul vă poate ajuta să gestionați depresia, antrenându-vă inteligența emoțională.

Inteligența emoțională poate fi învățată, iar scrisul este unul dintre posibilele instrumente de a o exercita. Poate fi folosit în același mod ca mindfulness, atunci când descrii un anumit eveniment sau un lucru pe care îl observi în acest moment, înlocuind vechea emoție negativă cu ceva diferit.

Cum funcționează exact? Cât de des te simți enervat, deși nu există niciun motiv evident pentru această emoție? Experimentați această emoție în fiecare zi când sunteți în mașină sau stați la coadă pentru prânz. Această emoție devine atât de înrădăcinată în mintea ta, încât nu mai poți vedea un motiv în spatele ei.

Făcând o pauză pentru o secundă, recunoscând această emoție și notând-o împreună cu toate motivele posibile care ar fi putut-o fi cauzat, vă va ajuta să vă îmbunătățiți inteligența emoțională și să fiți conștient data viitoare când o anumită situație vă poate provoca anxietate sau pur și simplu vă va enerva.

3. Eliberarea spațiului din capul tău

Uneori, gândurile, sentimentele și emoțiile ne umplu mintea, creând adevărate blocaje în trafic și aducând anxietate. Ceea ce are nevoie mintea ta în acest moment este un instrument, cum ar fi un semafor, pentru a aduce o oarecare consistență și structură gândurilor și emoțiilor tale.

Alteori aveți nevoie de un alt tip de instrument pentru a elimina complet unele gânduri disfuncționale din cap, astfel încât acestea să nu vă mai deranjeze. Psihologul Diane Barth L.C.S.W. spune că ținerea unui jurnal este un instrument foarte bun pentru a te ajuta să faci o adevărată curățenie de primăvară în mintea ta. Trucul este să nu-ți fie frică să te confrunți în timp ce scrii și să recunoști când te judeci sau te simți nemulțumit de acțiunile tale. Acest lucru vă va ajuta să învățați cum să renunțați la situațiile care vă deranjează și să vă eliberați mintea de gândurile care vă distrag atenția.

Concluzia

Scrisul este o modalitate creativă de a îmbunătăți sănătatea mintală. Cu toate acestea, la fel ca majoritatea medicamentelor, ar trebui să fie luate în mod regulat, deși nu trebuie să dureze ore întregi. A avea până la 20 de minute de liniște în fiecare zi pentru a scrie cu atenție vă va ajuta să vă ușurați anxietatea, să vă calmați gândurile și emoțiile și să vă aduceți pacea în minte.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

ECOAQUA S.A. Călărași a început reabilitarea rețelei de canalizare menajeră aferentă blocurilor N28 – N29

De astăzi, 26 mai, operatorul ECOAQUA S.A. CĂLĂRAȘI a început reabilitarea rețelei de canalizare menajeră aferentă blocurilor N28 – N29 din municipiul Călărași. Prezent pentru verificarea activității din teren a fost și directorul general al ECOAQUA Călărași- Eduard Grama. Operatorul ECOAQUA S.A. Călărași demarează o campanie de informare și de conștientizare către toți consumatorii cu privire la modul inconștient și nepăsător de aruncare a deșeurilor în rețeaua de canalizare.

today26 mai 2022

0%