Divers

Scule şi unelte pentru construcții – închiriere sau achiziţionare? Care este cea mai bună variantă?

today15 ianuarie 2022

Fundal

Când vorbim de construcții bine realizate, cu siguranță, spunem materiale de calitate, specialiști care cunosc particularităţile lucrării şi scule specializate. Odată ce ai o imagine de ansamblu a proiectului pe care dorești să îl realizezi şi vrei să treci la lucruri practice, analizezi cu atenție ofertele de preţ ale profesioniştilor şi piața materialelor de construcție.

O mare provocare vine când vorbim de scule şi unelte necesare pentru execuţia lucrării. O serie de scule construcţii se găsesc în arsenalul meşterului. Însă, ce faci când vorbim de dispozitivele specializate indispensabile în execuţie ori de cele necesare pentru obținerea detaliilor de finețe? Le cumperi sau le închiriezi? Despre avantajele şi dezavantajele celor două alternative vom discuta în rândurile următoare.

Achiziționarea uneltelor pentru construcții – plusuri şi minusuri

Cu siguranța, dacă vorbim de utilizare pe termen lung, achiziționarea sculelor și uneltelor este o variantă de luat în calcul. Dispozitivele specializate ca și mai compactor, picamer, dispozitiv pentru carotare, utilaje pentru amestecarea materialului, nivela laser pentru precizie etc asigură precizie şi contribuie la executarea impecabilă a operațiunilor, însă trebuie să recunoaştem că sunt costisitoare. Magazinele ce comercializează astfel de echipamente oferă garanţie pentru dispozitive, deci în cazul în care apar defecțiuni în perioada de graţie acest beneficiu este mai mult decât binevenit. Alegând să achiziţionezi dispozitivele poți selecta brandurile preferate, puterea dispozitivelor şi poți verifica cu maximum de atenție detaliile legate de ergonomie, consum, eficiență.

Minusul în acest caz este legat de costurile considerabile ce trebuie plătite pentru echipamente noi.

Închirierea uneltelor şi dispozitivelor pentru şantiere – beneficii şi dezavantaje

În cazul în care știi care este perioada de executare a lucrărilor, poți opta pentru alternativa de închiriere a uneltelor, există numeroase centre ce închiriază scule specializate pentru construcții. Echipamentele pot fi utilizate pentru o perioadă de timp contra unei sume de bani, ce este considerabil mai mică decât cea pe care trebuie să o plăteşti pentru echipamentele noi.

Dezavantajul acestei metode ține de opțiuni. Poţi închiria dispozitivele existente în stoc, iar varietatea poate fi limitată. Un alt minus este legat de modul de exploatare anterior. Astfel de echipamente pot avea uzură intensă şi nu vor funcționa întotdeauna cum ai prevăzut, deci ar putea genera costuri ulterioare.

În final, alegerea variantei potrivite este una personală ce trebuie realizată în funcție de necesități și buget.

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Life

Smiley se lasă „Purtat de vânt” în al treilea episod din serialul muzical „Mai mult de-o viață”. Vezi videoclipul

  Smiley se lasă „Purtat de vânt” în al treilea episod din serialul muzical „Mai mult de-o viață” în care apare în premieră și Gina Pistol. După ce primele două episoade ale serialului, „Locul sfințește omul” și „Nu mai există dup-aia”, au spus povestea copilăriei fericite și a adolescenței tumultuoase a trei buni prieteni, „Purtat de vânt” aduce în prim plan lupta personajului principal de a păstra bucuria, simplitatea și […]

today14 ianuarie 2022

0%