Administrație

Se efectuează lucrări de întreținere a perdelei forestiere din Chirnogi

today19 iulie 2022

Fundal

Comuna Chirnogi deține o perdea forestieră de 7 hectare, plantată de către voluntarii Asociației ViitorPlus, în cadrul programului “Adoptă un copac”. Aceasta a fost plantată paralel cu Drumul Național 41, pentru a stopa înzăpezirile din această zonă. Chiar ieri, 18 iulie a.c., în localitatea condusă de primarul Ștefan Ion, de-a lungul DN41, au avut loc lucrări de întreținere a pomilor plantați, potrivit canalsud.ro.

De-a lungul Drumului Național 41 este înființată, de anii trecuți, o perdea forestieră. Această perdea forestieră a fost înființată de Asociația ViitorPlus, pe teritoriul comunei Chirnogi. Comuna Chirnogi a pus la dispoziție Asociației ViitorPlus aproximativ 7-8 hectare de teren neproductiv. Perdeaua deja a prins contur, pomii sunt destul de bine prinși, numai că ei trebuie întreținuți și trebuie săpați. Împreună cu asociația am reușit, săptămâna trecută și astăzi (n.r. 18 iulie a.c.) să mobilizăm, de pe teritoriul comunei Chirnogi, un număr de aproximativ 40 de oameni. Aceștia au venit cu uneltele specifice și au reușit să scoată la lumină acești pomișori. Sperăm că, în viitorul apropiat, acești pomi își vor atinge țelul, în sensul că drumul național nu va mai fi înzăpezit”, a explicat primarul comunei Chirnogi, Ștefan Ion.

Mădălin Costache, reprezentantul asociației, a mulțumit sponsorilor care au dat o mână de ajutor la voluntariat: “Le mulțumim sponsorilor, pentru că fondurile provin din mediul privat. Fără ei și fără ajutorul dumneavoastră (n.r. fără ajutorul reprezentanților Primăriei Chirnogi) nu puteam ajunge la acest rezultat”.

Edilul localității, Ștefan Ion, spune că se bucură de colaborarea cu Asociația ViitorPlus și că aceasta va continua.

Programul “Adoptă un copac” a pornit în anul 2008, la inițiativa Asociației ViitorPlus, pentru a crește suprafețele împădurite din sudul României.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Terminal intermodal de transport în municipiul Călărași. Când vor începe lucrările

Proiectul „𝐑𝐞𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐦𝐢𝐬𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐂𝐎𝟐 𝐢̂𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧𝐚̆ 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐢𝐧𝐚𝐥 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐦𝐨𝐝𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐢̂𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐯𝐞𝐬𝐭 (𝐒𝐢𝐝𝐞𝐫𝐜𝐚) 𝐚 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̦𝐢”, este finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4e: Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare […]

today19 iulie 2022

0%