Administrație

Se lucrează intens pentru amenajarea spațiilor din Zona de Vest a municipiului

today19 mai 2023

Fundal

Lucrările în cadrul proiectului „𝐑𝐞𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧 𝐝𝐢𝐧 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̧𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐚𝐣𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐯𝐞𝐫𝐳𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐕𝐞𝐬𝐭 𝐬̧𝐢 𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐋𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭 𝐍𝐚𝐯𝐫𝐨𝐦”, finanţat prin POR 2014 – 2020, Axa prioritară 4 Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, se desfăşoară conform graficului, a anunțat primarul Marius Dulce.

Proiectul vizează amenajarea spaţiilor verzi din zona de vest (zona de mal din dreptul Bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, inclusiv Bazinul Iazului decantor Jirlău) şi zona de locuit Navrom, în suprafaţă totală de 83.496 mp. În parcul din zona de vest, care se întinde pe o suprafaţă de 79.791 mp, a început turnarea tartanului în cele 3 spaţii de joacă pentru copii, ce vor fi dotate cu ansambluri de joacă cu tobogan, balansoare pe arc, leagăne, etc. Se lucrează acum şi la amenajarea unui skate – park. Parcul din zona de locuit Navrom prevede spaţii de joacă, spaţiu pentru câini şi zone de odihnă şi va fi dotat cu un sistem de irigaţii în vederea asigurării cantităţii de apă necesară spaţiilor verzi. Tot aici va fi reorganizat sistemul de iluminat. Valoarea totală a proiectului: 14.952.824,21 lei. Suma nerambursabilă solicitată: 14.653.767,73 lei (din care 12.709.900,59 lei din FEDR şi 1.943.867,14 lei din bugetul naţional). Proiectul va fi gata până la sfârşitul acestui an.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Consiliul Județean Călărași a sprijin financiar concursul ,,Florin Vasilescu”

În perioada 18-20 mai se desfășoară la Călăraşi unul din ce cele mai importante evenimente educaţionale din judeţul Călăraşi, Concursul Național de Ştiinţă şi Tehnică ,,Florin Vasilescu”, aflat la cea de a-XXII-a ediţie. ✔️ Manifestările Științei și Tehnicii Școlare ,, Florin Vasilescu” sunt organizate de către Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu în parteneriat cu Fundația Grupul de Inițiativă pentru Învățământul Fizicii și cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Călărași. 👉 Concursul […]

today19 mai 2023

0%