Administrație

Se modernizează Parcul Dendrologic din municipiul Călărași

today13 septembrie 2023

Fundal

Convocați vineri, 8 septembrie, în ședință extraordinară, consilierii locali au adoptat Proiectul de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului cu titlul „Integrated actions for biodiversity support and greenner cross border area B-green” și a indicatorilor tehnico-economici la faza DALI pentru proiectul cu același titlu.

Obiectivul proiectului care urmează să fie depus spre finanțare în cadrul Programului Interreg VI-a Romania-Bulgaria Programme, Prioritatea 2 “O regiune mai verde”, Obiectivul specific 2.7 “Îmbunătățirea protecției și conservării naturii, a biodiversității și a infrastructurii verzi, inclusiv în zonele urbane, și reducerea tuturor formelor de poluare”, are 3 direcții principale:

1. Crearea infrastructurii verzi în orașele Călărași și Tutrakan, prin reabilitarea unui parc în cadrul fiecărui oraș;

2. Acțiuni de conștientizare care promovează protecția naturii și a biodiversității adresate publicului larg, vizând în special copiii din zona CBC Călărași-Silistra;

3. Îmbunătățirea și armonizarea capacității de intervenție a autorităților publice cu atribuții relevante în protecția naturii și atenuarea poluării.

UAT Municipiul Călărași participă, în calitate de Partener Lider, la implementarea proiectului, alături de Primăria Tutrakan (Bulgaria), Inspectoratul de Jandarmi Judetean Călărași, Inspectoratul Județean de Poliție Călărași și Direcția Regională de Poliție Silistra (Bulgaria).

Prin acest proiect, Municipiul Călărași dorește să realizeze modernizarea arhitecturală și peisagistică a Parcului Dendrologic având ca scop principal protejarea biodiversității, crearea unei zone de îmbinare armonioasă a naturii cu spațiul urban, reducerea emisiilor de carbon și creșterea calității vieții.

Principalele intervenții pentru realizarea obiectivului sunt:

– refacerea și amenajarea spațiilor verzi (gazonului și plantelor);

– reamenajarea zonelor pietonale din punct de vedere peisagistic;

– reconfigurarea zonelor prin cresterea suprafețelor de spații verzi și a zonelor de recreere/ educative;

– extinderea sistemului de iluminat public;

– instalarea unui sistem de aspersoare;

– înlocuirea mobilierului urban;

– refacerea terenului de sport și reamenajarea suprafeței acestei zone;

– reamenajarea taluzului și mărirea gradului de utilizare a acestuia;

– reamenajarea zonei pentru căței.

Suprafața terenului: 55.000 mp.

Valoarea totală a investiției: 2.117.718,01 lei inclusiv TVA; Contribuția UAT Municipiul Călărași la cofinanțarea proiectului este de 2% din valoarea bugetului.

Durata de implementare a proiectului este de 36 luni.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Personaje din filme interpretate de mai mulți actori

În mass-media, unele personaje sunt atât de cunoscute încât rămân întipărite în mintea oamenilor decenii sau chiar secole, permițând mai multor actori să preia același rol. Cu toate acestea, această popularitate poate aduce și un anumit grad de presiune din partea fanilor și a publicului deja familiarizat cu interpretarea personajului a unui alt actor. Nou-veniții au sarcina de a-și interpreta rolul, respectând și înțelegând în același timp moștenirea acestor personaje […]

today12 septembrie 2023

0%