Life

Secrete din restaurante. Ce nu trebuie să comanzi

today4 mai 2023

Fundal

Toate restaurantele din întreaga lume au câteva secrete pe care le păstrează cu sfințenie. Cu toate acestea, vechi angajați au dezvăluit ce se întâmplă, de fapt, în spatele ușilor închise. Foști angajați din mari restaurante au dezvăluit pentru emisiunea „Good Morning America” şi revista americană Reader’s Digest ce secrete murdare ascund unele restaurante.

Un chelner a spus că de multe ori clienții vegetarieni sunt înșelați în ceea ce privește ingredientele mâncărurilor. Acesta a dezvaluit că de multe ori le-a spus clienților că un anumit tip de mâncare nu conține carne, chiar dacă nu era adevărat, doar pentru a vinde produsul.  De asemenea, o chelneriţă din Kansas a mărturisit că după 20.00 se vinde numai cafea decafeinizată pentru a nu fi nevoită să spele două cafetiere, potrivit foodstory.ro. „Aduc la masă 12 căni de cafea, iar unor clienţi le spun că este cafea obişnuită, iar altora le spun că este decafeinizată. Însă toate cănile au cafea fără cafeină”.

În ceea ce privește laptele degresat, chelnerii spun că acesta este foarte rar degresat. Adesea se foloseșe lapte lapte integral, lapte de 2% grăsime, lapte degresat sau alt tip de lapte, pentru că nu este deloc practic să ai atât de multe feluri de lapte, susţine un alt angajat. Omleta care este servită la micul dejun este făcută în 99 la sută din cazuri din pudră, şi nu din ouă proaspete. Nici produsele destinate copiilor nu sunt ceea ce par.

„Punem zahăr în produsele pentru copii pentru a le face mai apetisante. Serios. Punem zahăr mai mult chiar şi în aluatul pentru pizza destinată copiilor”, a mărturisit o chelneriță pentru Reader’s Digest.

Zilele în care nu este bine să comanzi pește la restaurant

Un alt chelner a mărturisit pentru aceeași sursă că nu este recomandat să comanzi peşte în zilele de duminică sau luni.  „Peştele este adus la restaurant de două ori pe săptămână, deci cel mai bine ar fi să fie comandat de marţi până vineri”. Un alt secret bine păstrat este cel al meniurilor speciale. „La multe restaurante, meniul special este făcut din ceea ce trebuie vândut repede înainte să se altereze. Fiţi atenţi la supa zilei. Dacă are peşte sau este vreun fel de gumbo (fel de mâncare cu fructe de mare, carne şi legume), probabil conţine produse de care vor să scape repede”, mai susţine un angajat.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Câte ore pe noapte ne recomandă specialiștii să dormim

Specialiștii dezvăluie care cel mai bun moment pentru a adormi și a te trezi pentru a avea un program de odihnă sănătos. Potrivit Fundaţiei pentru somn din SUA, se recomandă ca orice persoană cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani să doarmă între șapte şi nouă ore pe noapte. Pe de altă parte, medicul britanic Greg Potter, specialist în somn, ritmuri circadiene, nutriție și metabolism a atras atenţia: […]

today4 mai 2023

0%