Life

Semne că stresul cotidian îți afectează rezultatele la job

today17 iulie 2023

Fundal

A avea un loc de muncă extrem de stresant poate afecta bunăstarea mentală generală. De asemenea, poate afecta negativ sănătatea fizică. Când ești copleșit la locul de muncă, corpul tău trebuie să elibereze adrenalină în plus pentru a te ajuta să faci față. Din păcate, această stare poate duce la o serie de simptome fizice neplăcute și poate duce chiar la afecțiuni precum oboseala suprarenală. Te îmbolnăvește jobul?

Semne că stresul cotidian îți afectează rezultatele la job

1. Nu poți dormi

Insomnia poate fi unul dintre numeroasele semne de stres. Dacă nu te poți detașa mental de muncă noaptea și ai insomnii din cauza asta, acest lucru poate duce la o mulțime de alte probleme. Privarea de somn afectează starea de spirit, nivelul de motivație, tensiunea arterială, apetitul sexual și sistemul imunitar.

2. Dormi prea mult

Stresul afectează oamenii în moduri diferite și este posibil să nu te facă să pierzi somnul. Alternativ, s-ar putea să te facă să ai nevoie de mai mult somn pentru a face față nivelurilor ridicate de adrenalină. Dacă mergi la culcare la o oră decentă, dar încă te chinui să te ridici din pat sau te simți nevoit să dormi târziu în weekend, corpul tău s-ar putea să-ți spună ceva.

3. Slăbești

Dacă ți-ai pierdut brusc interesul pentru mâncare, ar putea fi din cauza stresul de la locul de muncă. Prea mult stres poate duce la pierderea în greutate, care poate avea consecințe negative asupra sănătății tale. Ia în considerare dacă o schimbare a poftei de mâncare s-ar putea datora sau nu prea timpului petrecut sub presiune.

4. Te îngrași

Pe măsură ce nivelurile tale de adrenalină cresc din cauza unui mediu de lucru stresant, nu este neobișnuit să te îngrași și să îți fie mai dificil să slăbești. În special, o creștere a greutății în jurul abdomenului este un semnal roșu că nivelurile de cortizon sunt prea mari din cauza stresului.

5. Te simți obosit și nemotivat

Acesta este unul dintre semnele oboselii suprarenale. A fi permanent stresat îți poate afecta nivelul de energie și poate face mai dificil îndeplinirea obiectivelor pe termen lung. Și, din păcate, dacă ești mai puțin productiv la locul de muncă, s-ar putea să începi să simți și mai multă presiune.

6. Răcești mai des

Stresul îți slăbește sistemul imunitar, făcându-te mai predispus la viruși. Să te lupți cu mai multe răceli sau crize de gripă în fiecare an, când toți cei din jurul tău par să poată lupta împotriva lor, poate fi un indicator cert că munca ta este prea solicitantă și afectează capacitatea organismului de a lupta împotriva bolilor.

 

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Alte 48 de locuri de parcare vor fi date în curând în folosință, a anunțat primarul Marius Dulce

Alte 48 de locuri de parcare vor fi date în curând în folosință, a anunțat primarul Marius Dulce. S-au finalizat lucrările de amenajare a parcării de reședință aferentă blocurilor G8 și G9, în strada Năvodari. Urmează trasarea marcajelor și demararea procedurii de atribuire prin licitație a locurilor de parcare. Investiția, finanțată de la bugetul local, a fost realizată de Serviciul Public Pavaje Spații Verzi care se ocupă în această perioadă […]

today17 iulie 2023

0%