Divers

Sfaturi pentru securitatea ușilor culisante

today28 iunie 2021

Fundal
O ușă glisantă din sticlă este o alegere frumoasa pentru orice casă cu grădină, balcon sau terasă. Lumina naturală și posibilitatea de a ieșire rapede in exterior sunt doar doua din beneficiile acestor piese. Din păcate, ușile glisante sunt destul de vulnerabile din punct de vedere al securității. Adesea, acestea au un zăvor în loc de o încuietoare – lucru care le transforma într-o opțiune tentantă pentru intruși. Vestea bună este că proprietarii pot asigura ușile glisante și pot crește astfel siguranța proprietății și a familiei.

 

Verifica specificatiile tehnice

Dacă încă nu ai cumparat usa culisanta, fii sigur ca aloci destul timp etapei de cercetare. Astfel, vei descoperi ca exista mai multe clasificari de siguranța împotriva spargerilor de locuințe.  Ai de ales intre nivelul de siguranta standard și cel ridicat  de protecţie, conform DIN EN 1627. Iată ce reprezinta abrevierile pe care le vei regasi in descrierile ușilor culisante de astăzi, in Romania:

  1. Clasa RC2N – Protecţie sporită împotriva utilizării sculelor simple (şurubelniţe, cleşte etc).
  2. Clasa RC2 – Pe langa factorii de mai sus, include și folosirea unui geam securizat.
  3. Clasa RC3 – Protecţie recomandata împotriva folosirii de unelte grele (cum ar fi rangile, ciocanele etc).
  4. Clasa RC4 – O certificare suplimentară în rezistenta fata de efractie si fata de incendii (protectie chiar și fata de ciocane mari, surubelnite electrice, chei, topoare, taietoare de șuruburi etc).

In alte cuvinte, primele două grade te protejează împotriva hotului “ocazional”, nivelul 3 împotriva infractorului “obișnuit”, iar nivelul 4 face fata răufăcătorilor experimentați.

Nu uita de perdele 

Știm că un set de perdele nu poate preveni o spargere, dar ele pot juca un rol în acest proces. De exemplu, tragerea perdelelor de pe ușile glisante asigură că nimeni nu vede lucrurile de valoare pe care le ai în interior, precum televizoare mari sau laptopuri scumpe.

Încercați să utilizați lacate sau bare de blocare

O bară metalică de-a lungul căii inferioare a ușii glisante este o barieră fizică excelentă, deoarece face imposibilă împingerea ușii. O opțiune mai ieftină? Instalarea unui suport de lacat pentru ușile culisante.

Folia rezistentă la spargeri  

Aplicarea unei folii rezistent la rupere este o soluție rentabilă pentru securizarea ușilor glisante din sticlă. Poate fi transparenta sau colorata, în funcție de preferințele proprietarului. Rezultatele utilizarii foliei? Sticla este mult mai dificil de spart, dar oferă și o protecție excelentă împotriva vântului puternic.

Un sistem de alarmă, pentru o securitate maximă

Toate măsurile de securitate menționate mai sus vor funcționa bine, dar nu sunt infailibile. Adauga si un sistem de alarma si camere de securitate – un proces simplu și rapid în aceste zile. Nu uita de senzorii de spargere a sticle, o opțiune perfectă pentru casele cu uși glisante exterioare.

Acum ca ai aflat cat de importanta este protejarea locuintei tale, descopera intreaga gama de usi culisante, la Ferestrehelios.ro! Poți sa compari produsele sau ai libertatea de a face un tur virtual în showroom-ul de ferestre si usi și a te bucura de consultanta online alături de specialist Helios.

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Divers

Construirea unei piscine in curtea ta: principalele avantaje

Din ce in ce mai des in tara noastra intalnim oameni interesati de constructia unei piscine in curte. Cu toate acestea, atunci cand ne referim la piscine, exista o varietate foarte mare: de la bazine mici, gonflabile, pana la bazine de beton incorporate foarte extinse si durabile. Avantajele acestora din urma sunt prezentate in continuare. Constructia unei piscine in  gradina Pentru inceput sunt importante tehnologia si constructia in sine, care […]

today25 iunie 2021

0%