Divers

Sfaturi utile pentru a va securiza casa si a evita tentativele de patrundere prin efractie

today8 noiembrie 2022

Fundal
Casele sunt locurile care atrag cel mai mult interes din partea hotilor si cu siguranta doriti sa aveti o casa sigura. De aceea, va oferim mai multe sfaturi care sa va ajute sa va mentineti toate lucrurile in siguranta si sa evitati hotii.

Casele sunt locurile care atrag cel mai mult interes din partea hotilor si cu siguranta doriti sa aveti o casa sigura. De aceea, va oferim mai multe sfaturi care sa va ajute sa va mentineti toate lucrurile in siguranta si sa evitati hotii.

Instalati sisteme de securitate

Camerele de supraveghere sunt o solutie foarte buna pentru a tine hotii la distanta. Cum puteti face asta? Ei bine, gasesti aici produse de calitate pe care le poti achizitiona pentru casa ta. Cu sistemul potrivit de camere de supraveghere, va fi mult mai usor sa obtii siguranta de care ai nevoie. Daca hotii vad camerele ei se vor simti descurajati sa intre, iar daca nu le vad, acestea vor surprinde probe importante pentru recuperarea daunei.

Simuleaza ca esti acasa, chiar si cand nu esti

Este mai probabil ca locuintele goale sa fie vizate de hoti, asa ca este o idee buna sa va faceti casa sa para ocupata in timp ce sunteti afara.

Pacaliti hotii oportunisti aprinzand si stingand luminile sau pornind radioul pentru a le da impresia ca sunteti acasa, in timp ce sunteti departe. Prizele inteligente  si  luminile inteligente  va permit sa va gestionati casa cu smartphone-ul atunci cand sunteti plecat. Sau puteti folosi cronometre programabile pentru a controla aparatele, astfel incat acestea sa porneasca si sa se opreasca automat.

Imbunatatiti-va incuietorile ferestrelor si usilor

Faceti mai dificila intrarea intrusilor prin usi sau ferestre vulnerabile, imbunatatind securitatea acestora. Majoritatea spargerilor cu intrare fortata sunt comise prin punctul cel mai slab, iar acesta tinde sa fie in spatele proprietatii, unde nu pot sa vada ce se intampla. Usile franceze pot fi deosebit de vulnerabile.

Protejati mansarda

Daca locuiti intr-un apartament la ultimul etaj, semi-decomandat sau cu terasa, ati putea fi expusi riscului de spargerea din casa vecinului de alaturi. Intrusii ar putea profita de intrarea prin trapa mansardei – mai ales daca nu exista un perete despartitor intr-o mansarda comuna.

Verificati daca exista defecte evidente

Iti vezi casa in fiecare zi si poate fi usor sa treci cu vederea orice slabiciuni in securitatea casei tale. Spune-i unui prieten sa se uite prin exteriorul casei tale si sa vezi daca poate gasi vreo cale usoara de intrare.

Pleci in vacanta?

Nu uitati sa anulati, de asemenea, abonamentele la ziare, pentru a nu se ingramadi si sa cereti unui prieten sau vecin sa va verifice casuta postala cand sunteti plecat. De asemenea, este o idee buna sa nu postati public faptul ca sunteti plecati in vacanta.

Fotografiati obiectele de valoare

Faceti fotografii cu obiectele de valoare si aplicati pe ele etichete cu numarul casei si codul postal. Acest lucru poate ajuta politia sa recupereze articolele furate si sa va imbunatateasca sansele de a le recupera in caz de pierdere sau furt. Fotografiile vor face, de asemenea, mai usor sa  revendicati anumite bunuri pe asigurare. Cu ajutorul lor veti dovedi faptul ca ati fost in posesia acestor bunuri si ca v-au apartinut.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Cher confirmă relația cu un bărbat de 36 de ani: „Dragostea nu știe matematică!”

Cher și-a confirmat relația cu producătorul muzical Alexander Edwards, în vârstă de 36 de ani, pe Twitter. Artista în vârstă de 76 de ani a distribuit o poză cu noul ei partener, confirmând că el o tratează „ca o regină”. Vedeta „Believe” a făcut pentru prima dată aluzie despre noua ei relație săptămâna trecută, după ce a postat pe Twitter: „O parte din viața mea este atât de uimitoare”. Apoi […]

today7 noiembrie 2022

0%