Life

Shakira riscă 8 ani de închisoare într-un proces spaniol pentru fraudă fiscală

today1 august 2022

Fundal

Procurorii din Spania au declarat vineri că vor cere unei instanțe să o condamne pe vedeta pop columbiană Shakira la opt ani și două luni de închisoare, dacă va fi condamnată în procesul pentru fraudă fiscală.

Shakira, al cărei nume complet este Shakira Isabel Mebarak Ripoll, este acuzată că nu a plătit guvernului spaniol 14,5 milioane de euro (15 milioane de dolari) taxe între 2012 și 2014. Procurorii au spus că vor cere și o amendă de 24 de milioane de euro (24 de milioane de dolari).

Rechizitoriul detaliază șase acuzații împotriva Shakirei. Cântăreața a respins un acord de înțelegere oferit de procurori, optând în schimb să meargă în judecată, care nu a fost încă stabilită.

Ziarele din Londra au spus că Shakira „a cooperat și a respectat întotdeauna legea, demonstrând o conduită impecabilă ca individ și contribuabil”. Publiciștii au acuzat Agenția Fiscală Spaniolă că i-a încălcat drepturile.

Echipa spaniolă de relații publice a Shakirei a declarat la începutul acestei săptămâni că artista a depus suma pe care se spune că o datorează, inclusiv 3 milioane de euro cu dobândă.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Ed Sheeran sărbătorește 100 de milioane de urmăritori Spotify

Ed Sheeran este primul artist care a ajuns la 100 de milioane de urmăritori pe Spotify! Într-un videoclip distribuit pe Instagramul său, cântărețul și compozitorul britanic în vârstă de 31 de ani a sărbătorit acest eveniment purtând un tricou pe care scria „Întreabă-mă despre cei 100 de milioane de urmăritori pe SPOTIFY” și cerând echipajului său de turneu să-l urmărească. Sheeran a subtitrat obraznic postarea: „Inutil să spun că toată […]

today29 iulie 2022

0%