Administrație

Sindicatul ECOAQUA S.A Călărași a obținut creșteri salariale pentru angajații firmei de furnizare a apei

today3 iunie 2022

Fundal

Sindicatul ECOAQUA S.A Călărași a reușit să obțină, în urma negocierilor, creșteri salariale pentru angajații cu salarii sub 2300 lei, potrivit canalsud.ro. Maricel Cosmîncă, liderul de sindicat spune că discuțiile cu directorul Ecoaqua S.A.,Eduard Grama, sunt favorabile pentru lucrătorii care au condiții grele de muncă.

Maricel Cosmîncă: “Ecoaqua S.A. Călărași are peste 500 de salariați, inclusiv sucursalele Olteniția și Urziceni. Dezvoltarea instrastructurii operatorului de furnizare a serviciilor de apă-canal sunt în grafic.

Am ținut cont că al nostru contract de muncă expira pe 6 iunie. Am demarat procedura de negociere și semnare a noului contract, împreună cu noua conducere. Pot să zic că am finalizat-o, contractul a ajuns acum și la ITM și sperăm să primim un răspuns pozitiv cât de curând. Ca drepturi, vreau să vă spun că sindicalistul nu se mulțumește cu puțin. De data asta vreau să zic că a fost bine pentru noi la ECOAQUA, în sensul că s-a obținut o majorare a salariului la cei care au venituri nete foarte mici. Mă refer aici la cei care au salariul până în 2300 de lei. Nu e ceva de ascuns, la ECOAQUA avem salariați care iau si 1700 de lei în mână acum. Împreună cu noua conducere am demarat și am propus să mărim salariile acestei categorii de personal cu salarii foarte mici.

Avem promisiunea că se va mări valoarea tichetelor de masă. Până acum au fost 15 lei, înțeleg că s-a aprobat pentru a ajunge la 20 de lei și 17 bani, conform legii în acest moment. Pe de altă parte, am obținut niște sporuri. Mă refer la sporul pentru stație de epurare, canalizare, canaragii și formația branșamente, sporuri de condiții nocive. De la 5% care a fost până acum, s-a majorat la 10%. Un alt sport care s-a majorat este sporul pentru sâmbătă și duminică, celor care lucrează în ture. Fiind 15%, am ajuns cu el să fie 30%.

În ultima perioadă la noi au fost mai multe schimbări. Acum avem o conducere tânără, se implică și ne-au demonstrat prin ce ne-au oferit în acest contract. Am încercat, dar nu s-a obținut în vechea structură. Pe de altă parte, trebuie să spun că și vechea conducere a obținut alte drepturi salariale, dar acum e ceva care chiar ne-a bucurat.”

PROBLEMA SALARIILOR MICI, REZOLVATĂ DE NOUA CONDUCERE A ECOAQUA CĂLĂRAȘI

Din cauza salariilor mici care sunt în ECOAQUA, nu ne vin muncitori specialiști. Nu ne vin oameni calificați, oameni buni care să lucreze. Vor salarii mari. Știți foarte bine, în construcții salariile minime sunt 3.000 de lei. Noi abia dacă vom ajunge. Până în toamna anului viitor trebuie să avem salariul minim pentru muncitori calificați 3.000 de lei de angajare, nu net. Aici e important, că trebuie schimbată gândirea în sensul angajărilor. Avem personal îmbătrânit, trebuie schimbat – adus oameni tineri care să se implice în activități, dornici să învețe. Pe de altă parte, trebuie să și motivăm.” – a mai precizat pentru canalsud.ro, Maricel Cosmîncă.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Celebrități care și-au dezmoștenit copiii

Mulți cred că moștenirea este cea mai bună cale pentru a deveni bogat, deoarece este și cea mai rapidă cale. La urma urmei, este un tip de loterie pe care l-ai câștigat deja la naștere. Cu toate acestea, unii miliardari și multimilionari consideră nedrept și își lase averea copiilor și nepoților. În loc să păstreze totul în familie, unii oameni bogați au o viziune mai largă pentru a-și maximiza moștenirea […]

today3 iunie 2022

0%