Administrație

Sistemul de iluminat public stradal va fi modernizat

today13 decembrie 2022

Fundal

Sistemul de iluminat public stradal va fi modernizat! În cadrul şedinţei Comitetului de Avizare a AFM din 8 decembrie s-a aprobat finanţarea proiectului „Extindere reţea iluminat public în cartierele din municipiul Călăraşi”, depus în cadrul „Programului privind sprijinirea eficienţei energetice şi a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public.”

Valoarea eligibilă a proiectului este de 5.520.352,88 lei (inclusiv TVA), suma propusă la finanţare fiind de 4.968.317,60 lei (TVA inclus). Finanţarea vizează modernizarea sistemului de iluminat public stradal care va conduce şi la scăderea facturii publice. Astfel se vor înlocui corpurile de iluminat existente care au un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat LED cu eficienţă ridicată.

De asemenea, se va achiziţiona şi instala şi un sistem de telegestiune care va asigura controlul si monitorizarea individuală a fiecărui aparat. În plus, acest sistem va permite reglarea fluxului luminos pe grupuri de corpuri de iluminat (spre exemplu pe străzi sau zone).

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

O nouă parcare de reşedinţă va fi amenajată în municipiul Călărași

O nouă parcare de reşedinţă va fi amenajată în municipiul Călărași. Parcarea cu 88 de locuri va fi înființată în dreptul ansamblului de blocuri G4, G5 şi G6, în vecinătatea Parohiei Sfântul Nifon. „Lucrările au demarat la finele lunii noiembrie şi s-ar putea finaliza până la 31 decembrie dacă şi vremea va fi favorabilă.”, a declarat primarul Marius Dulce.

today13 decembrie 2022

0%