Neobișnuit

Știai că aceste animale cântă cu adevărat?

today14 martie 2022

Fundal

Aceste creaturi aduc muzica în regnul animal. Ce înseamnă cântatul în lumea animalelor, te întrebi? Ei bine, conform cercetărilor, un cântec constă din „modulații muzicale ale vocii”. Ca atare, conform acestei definiții bine respectate, multe animale își folosesc vocile și pentru a cânta. Scopul principal al sunetelor muzicale ale animalelor este de a comunica, fie în încercarea de a găsi un partener sau de a alerta semenii cu privire la hrana dintr-o locație apropiată. Când te așezi și te gândești la asta, este cu adevărat uimitor cum unele dintre creaturile minuscule ale planetei pot crea un sunet atât de mare.

Balenele

Balenele și abilitățile lor vocale au fost de interes pentru oamenii de știință de ani de zile, mai ales că sunt vocale în mod regulat. Balenele cântă adesea pentru a atrage un partener, de exemplu, în timp ce își folosesc vocile unice pentru a comunica cu ceilelalte balene în anumite zone de apă. Balena cu cocoașă este cunoscută pentru exercițiile vocale, alături de balene beluga și orci.

Veverița antilopă

Găsită în America de Nord, veverița antilopă folosește puterea cântecului pentru a alunga orice dușman ascuns. Face acest lucru bătând din picioare și triling pentru a crea un cântec unic, dar terifiant pentru orice dușman din apropiere. În același mod în care s-ar putea să fi fost jenat când cântați în oglindă folosind o perie de păr în trecut, veverițele antilope sunt cunoscute că își exersează cântecele în timp ce își caută hrana.

Greierii

Cu siguranță ai auzit greierii ciripind în jurul tău, dar greierii de câmp sunt cântăreți cunoscuți. În timp ce își freacă aripile, ei creea un sunet cu adevărat uimitor. Folosite în special pentru a atrage un partener, cântecele de cricket pot varia de fapt în ceea ce privește viteza lor, în funcție de temperatură. De exemplu, unii oameni estimează temperatura într-o anumită locație numărând ciripiturile în 15 secunde și adăugând numărul 37.

Alte animale care cântă sunt cicadele, liliecii mexicani cu coadă liberă, șoarecii, peștii broaște, broaștele de copac.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Youtube motivează podcasterii care vor să treacă la format video. Aceștia pot primi și 300.000 de dolari

YouTube a început să piardă teren în fața Spotify încă de la marea mutarea lui Joe Rogan acum 2 ani. În aceste condiții platforma video motivează podcasterii să i se alăture cu un bonus financiar pentru cei care trec la format video. Podcasterii pot primi până la 300.000 de dolari pentru a crea conţinut pe platformă. YouTube a remarcat faptul că au apărut tot mai multe podcasturi în ultimii 3 […]

today9 martie 2022

0%