Life

Știai că numărul de prieteni îţi poate influenţa sănătatea mintală?

today18 mai 2023

Fundal

Știai că numărul de prieteni îţi poate influenţa sănătatea mintală? Un prieten bun îţi este alături atunci când, în viaţă, ai de-a face cu un moment greu. Este important să ai lângă tine prieteni adevăraţi, însă, potrivit experţilor, numărul mare de prieteni ar putea fi dăunător sănătăţii tale mintale. A avea un prieten bun, de încredere, cu care îţi împărtăşeşti gândurile, convingerile şi sentimentele este mai bine, decât să fii înconjurat de oameni de care nu ai nevoie, spun specialiştii.

Potrivit „Brightside‟, atunci când ai în jurul tău un număr mare de prieteni, lipseşte un lucru important: echilibrul. Poate fi o provocare să îţi faci timp pentru fiecare în parte. Dacă eşti preocupat să le faci tuturor pe plac, prietenia poate deveni epuizantă, la un moment dat, din punct de vedere emoţional sau fizic. Când ai mai puţine cunoştinţe, îţi este mai uşor să îţi defineşti priorităţile, iar, ca rezultat, te vei putea concentra mai mult pe propria dezvoltare.

De câţi prieteni ai nevoie ca să fii fericit?

Cercetările efectuate de către profesorul Suzanne Degges-White au descoperit că persoanele care au între trei şi cinci prieteni raportează cel mai înalt nivel de satisfacţie, în viaţă. Desigur, este posibil să ai mai puţini prieteni sau mai mulţi şi să fii mai fericit şi echilibrat, însă cei mai mulţi oameni studiaţi au raportat acest interval.

De asemenea, s-a constatat că putem fi mai fericiţi, dacă ne concentrăm pe prietenii care durează de cel puţin 20 de ani. Autorul principal al studiului, profesorul Suzanne Degges-White, ne îndeamnă să alegem întotdeauna calitatea, nu cantitatea.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Polițiștii locali sunt cu ochii pe mașinile abandonate pe spațiul public

Direcția Poliția Locală Călărași desfășoară, zilnic, acțiuni în sistem integrat, în parteneriat cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean, în scopul de a asigura ordinea și liniștea publică, pe raza municipiului nostru. Astfel, în perioada 8-14 mai, polițiștii locali din cadrul Direcției Ordine Publică și Circulație pe Drumuri Publice au legitimat 124 de persoane, au intervenit la 46 de sesizări primite prin dispeceratul instituției și la 7 sesizări primite prin sistemul […]

today18 mai 2023

0%