Life

Știai că pierzi 36 de minute din viață când mănânci un hot-dog?

today17 martie 2022

Fundal

Unul dintre cele mai populare produse alimentare din lume este hot-dogul. Acest preparat însă ne poate afecta grav sănătatea, avertizează specialiştii, care au efectuat un studiu amplu asupra impactului pe care îl poate avea cosumul de hot-dogi.

Peste 5.800 de alimente au fost clasificate în funcție de impactul lor asupra sănătății umane și a mediului. Un singur aliment a atras atenţia tuturor: hot dog-ul.

36 de minute de viață se pierd de fiecare dată când mâncați un hot dog. Nu este vorba de alarmare, ci de un rezultat concret al acestei cercetări, rezultatul unei analize aprofundate realizate de oamenii de știință Olivier Jolliet și Kateriana Stylianou pentru The Conversation și publicată în revista Nature Food.

Cum au ajuns la o astfel de concluzie?

Combinând indicele de sănătate nutrițională, datele dintr-un studiu epidemiologic masiv, Global Burden of Disease, care a fost realizat timp de peste 30 de ani în toate țările lumii, și alți factori, cum ar fi boala și stilul de viață, oamenii de știință au reușit să obțină suficiente informații pentru a estima efectele nocive sau benefice pentru sănătate ale mii de alimente pe parcursul vieții.

Hot dog-ul a fost unul dintre ele, iar rezultatul nu este cel mai liniștitor, cu cele 36 de minute scăzute. Dar asta nu este tot. Incluzând și alți parametri în analiza lor, cercetătorii au reușit să evalueze impactul asupra mediului al tuturor acestor alimente, în funcție de ciclul lor de viață și de metodele de producție.

Cu toate acestea, pe lângă datele îngrijorătoare despre hot-dog, nu sunt numai vești proaste. Un castravete, de exemplu, ar adăuga 10 minute la viața ta. Fructele, cerealele, legumele, fructele de mare și alte alimente sunt, de asemenea, bune pentru bunăstarea noastră și pentru planetă.

Un lucru este cert: „Înlocuirea a doar 10% din aportul zilnic de calorii din carne cu un amestec variat de cereale integrale, fructe, legume, nuci, leguminoase și fructe de mare selecționate ar putea adăuga timp la viața noastră.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Copiii Madonnei sunt îngrijorați din cauza operațiilor estetice prin care a trecut vedeta

La 63 de ani, Madonna arată mai tânără ca niciodată. Cântăreața Material Girl nu a recunoscut niciodată că a suferit vreo operație plastică, dar speculațiile sunt mereu actuale cu privire la metodele ei de a-și menține aspectul tânăr. Procedurile cosmetice devin din ce în ce mai populare în întreaga lume, deoarece oamenii se străduiesc să rămână tineri, dar unii cred că vedeta a mers prea departe. De fapt, chiar și […]

today16 martie 2022

0%