Life

Studiu: Bărbații care își sărută soțiile înainte de a pleca la serviciu trăiesc mai mult

today15 septembrie 2022

Fundal

Dintre numeroasele gesturi de dragoste, sărutul este poate cea mai romantică și intimă expresie împărtășită de doi îndrăgostiți sau parteneri. Acest act de intimitate nu numai că aduce doi oameni mai aproape din punct de vedere fizic, ci îi ajută și să se lege emoțional. Multe studii au fost efectuate pentru a observa beneficiile săruturilor, iar cercetătorii au demonstrat că sărutul scade nivelul hormonilor de stres, îi face pe oameni să se simtă fericiți și are un factor general de stare de bine în viața noastră. Mai mulți oameni de știință din Germania au găsit și un beneficiu care schimbă viața cu un sărut.

În mod interesant, studiul a mai constatat că soții, care și-au sărutat la nevestele înainte de a pleca la birou, au câștigat cu 20 până la 35% mai mulți bani decât cei care nu au făcut-o, sunt mai fericiți și trăiesc, în medie, cu 5 ani mai mult, decât cei care nu o fac.

Aproximativ 110 manageri industriali de top din Germania au participat la studiu și, după analizarea eșantioanelor de întrebări și răspunsuri, s-a constatat că 87% dintre angajații care și-au sărutat soțiile înainte de a pleca de acasă au văzut o creștere a salariului și au ocupat poziții mai bune în funcție.

Rezultatele studiului, care au fost publicate într-o revistă din Germania de Vest numită Selecta, au fost conduse de dr. Arthur Szabo, profesor de psihologie la Universitatea din Kiel. Conform rezumatului constatărilor efectuat de Dr. Arthur, „Soții care pleacă de acasă dimineața fără să-și sărute soțiile fac acest lucru fie pentru că cuplul a avut o ceartă, fie nu se mai iubesc. În orice caz, soțul își începe ziua cu o atitudine negativă. Tinde să fie capricios și deprimat. Este dezinteresat de munca lui și de împrejurimile sale. În timp ce mulți bărbați pretind indiferență față de soțiile lor, aproape toți se înșală singuri. Chiar dacă un bărbat a încetat să-și iubească soția, el este încă influențat de atitudinea ei față de el. Cercetarea demonstrează acest lucru și în mod concludent. Un soț care își sărută soția în fiecare dimineață înainte de a merge la birou își începe ziua cu o atitudine pozitivă. Sentimentul său de armonie se reflectă atât fiziologic cât și mintal.”

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Kelly Clarkson și-a schimbat programul emisiunii pentru a-și duce copiii la școală

Kelly Clarkson este un muzician de top, gazdă de talk show și antreprenor de succes, dar, cel mai important, o mamă care se asigură că este alături de copiii ei. Chiar și pentru momente mai mici, cum ar fi pregătirea prânzului și ducerea copiilor la școală, Clarkson se asigură că programul ei încărcat de lucru nu interferează cu prioritatea ei principală - a fi mamă. Clarkson, care are doi copii […]

today15 septembrie 2022

0%