Life

Studiu: Ce trăsătură de fizic iese în evidență la un bărbat

today27 iulie 2023

Fundal

Potrivit unui studiu realizat recent, femeile sunt atrase, în mod special, de bărbaţii care sunt înzestraţi cu o anumită trăsătură fizică. În studiul realizat în Regatul Unit, specialiştii au folosit fotografii cu persoane de sex masculin şi feminin, aflate pe paginile lor de socializare. Apoi, cu ajutorul unui soft, ei au schimbat culoarea naturală a ochilor în: albastru, verde, căprui și negru pentru a afla care este cea mai iubită culoare. Ce au aflat?

Rezultatele au indicat că bărbaţii care au ochii albaştri sunt cei mai atractivi în faţa femeilor. Următoarea culoare atractivă este verde, căprui şi negru. Totodată, studiul arată că femeile cu ochii căprui sunt cele mai atractive pentru bărbaţi, iar la polul opus se află cele cu ochii verzi.

Experienţele din trecut influenţează preferinţele

Desigur, atracţia diferă de la persoană la persoană, iar potrivit specialiştilor, ne simţim atraşi de trăsăturile fizice pe care le corelăm cu persoanele alături de care am avut experienţe bune, în trecut: „Dacă preferi ochii albaştrii, de exemplu, este posibil să fi avut experienţe bune în trecut, când erai copil, când erai fericit alături de o persoană cu ochi albaştri, care te făcea să te simţi în siguranţă. Memoria ta îţi va aminti de acele momente, iar această trăsătură va fi importantă în momentele în care îţi vei căuta un viitor partener‟, a spus Ness Cooper, pentru bestlifeonline.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Spotify a plătit până acum industriei muzicale 40 de miliarde de dolari

Spotify a anunțat miercuri că plățile către deținătorii de drepturi muzicale se apropie de 40 de miliarde de dolari. Compania a spus că plătește industriei aproape 70% din fiecare dolar pe care îl generează din muzică. Acesta își generează venituri din muzică din două surse: taxe de abonament de la platforma Premium care plătesc abonații și taxe din reclamele muzicale de pe nivelul său gratuit. Acești deținători de drepturi includ […]

today27 iulie 2023

0%