Life

STUDIU: cine înșală mai mult, bărbații sau femeile?

today7 iulie 2023

Fundal

Infidelitatea este mai frecventă decât crezi. Institutul pentru Studii Familiei a chestionat bărbați și femei din 2015 până în 2021 care erau căsătoriți sau au divorțat. Potrivit Sondajului Social General, bărbații sunt mai predispuși să înșele decât femeile, 20% dintre bărbați și 13% dintre femei raportând că au întreținut relații sexuale cu altcineva decât partenerul lor în timp ce erau încă căsătoriți.

Datele de la adulții căsătoriți cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani arată că mai multe femei sunt vinovate de infidelitate, 11% dintre ele recunoscând că au avut aventură. În comparație, doar 10% dintre bărbații din grupa de vârstă sunt vinovați.

În rândul celor cu vârste cuprinse între 30 și 39 de ani, infidelitatea la bărbați crește, 14% din grupul chestionat spunând că și-au înșelat partenera și doar 11% dintre femei au recunoscut că au o aventură. Odată cu vârsta, infidelitatea a devenit mai răspândită. Bărbații în vârstă de 60 de ani au raportat că au o rată mai mare de infidelitate (24%), numărul fiind în continuare în creștere până la vârsta de 70-79 de ani, 26% dintre bărbați își înșală partenerele. Femeile, pe de altă parte, au cea mai mare rată de infidelitate la 60 de ani (16%), dar numărul scade pe măsură ce se apropie de 70 de ani (13%) și 80 de ani (6%).

Datele susținătoare din sondajul IFS din anii 1990 spun, de asemenea, că bărbații au fost întotdeauna mai înclinați să înșele decât femeile. Dar în această perioadă, bărbații mai în vârstă au aceeași tendință de a înșela ca și cei mai tineri. Sondajul arată că infidelitatea în rândul bărbaților a atins apogeul la vârsta de 50 până la 59 de ani (31%). Numărul scade pe măsură ce bărbații îmbătrânesc în această perioadă. Pentru femei, cea mai mare rată de infidelitate este de la 40 la 49 de ani (18%), care scade pe măsură ce îmbătrânesc.

În această eră a tehnologiei, mulți oameni au găsit modalități inovatoare de a-și înșela partenerii. Una dintre cele mai comune moduri de a face acest lucru este prin intermediul aplicațiilor de întâlniri, în special Tinder. Potrivit unui studiu publicat în Computers in Human Behavior, 18% până la 25% dintre utilizatorii Tinder sunt într-o relație dedicată în timp ce folosesc aplicația. Studiul a explorat de ce oamenii în relații sunt încă pe aplicația de întâlniri, în ciuda angajamentului lor.

Din raport, 42% dintre utilizatorii Tinder intervievați din SUA au recunoscut că sunt căsătoriți sau au o relație. În Țările de Jos, 17.000 de utilizatori Tinder au fost chestionați, iar 4% dintre participanții de sex masculin și 2% dintre participanții de sex feminin au declarat că foloseau aplicații de întâlniri online sau site-uri web în timp ce se aflau într-o relație serioasă.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Primăria Călărași va efectua noi tratamente de combatere a țânțarilor

Primăria Municipiului Călărași va efectua, în perioada 12 - 15 iulie 2023, pe domeniul public al orașului, noi tratamente de dezinsecție terestru pentru combaterea țânțarilor. Tratamentele se vor efectua în intervalul orar 20.30 – 05.00, în funcție de condițiile atmosferice, fiind posibilă prelungirea perioadei, fapt care va fi comunicat ulterior. Substanțele active folosite sunt: Cipermetrin, Piperonil butoxid, Praletrin, Deltametrin, Esbiotrin. Tot în perioada 12 - 15 iulie 2023 se vor […]

today7 iulie 2023

0%