Dacă nu ești un iubitor de pisici, asta nu înseamnă că aceste mici feline îți împărtășesc sentimentele. Din contră, o nouă cercetare spune că pisicile te iubesc, atunci când tu le urăști, dar și invers, potrivit clickpentrufemei.ro. Care este explicația?
Cine își petrece viața alături de ele, știe cât de simpatice pot fi pisicile. Însă pentru iubitorii de aceste mici feline, oamenii de știință au o veste proastă – sunt mari șanse ca animalul tău preferat să nu te placă la fel de mult precum îl plac pe acel „vecin neprietenos‟. Iată cum este posibil acest lucru!
Ce s-a descoperit
De-a lungul anilor, cercetările au demonstrat că pisicile pot comunica cu stăpânii și chiar le urmăresc mișcările, când sunt în preajma lor. Însă când vine vorba de împărtășirea sentimentelor, aceste creaturi simpatice sunt destul de complicate.
În cadrul unui studiu, s-a aflat că pisicile iubesc oamenii care le urăsc și urăsc oamenii care le iubesc, iar totul pleacă de la afecțiunea pe care o primesc!
„Pisicile iubesc oamenii care le urăsc pentru că reticența de a le mângâia, le oferă felinelor independența de care au nevoie‟, se arată în studiul, publicat în „The Telegraph‟, realizat de către specialiștii de la Universitatea Nottingham Trent și de la Universitatea Nottingham. Dacă ai tendința să îți îmbrățișezi și să mângâi animalul tău de companie, acest lucru poate fi perceput de către pisică ca pe o limitare a libertății sale.
Pisicile au „zone roșii‟ și „zone verzi‟
Spre deosebire de câini, pisicile nu sunt atât de încântate când li se oferă dovezi de afecțiune. Conform cercetării, piscile au zone „roșii‟ pe corp, unde urăsc să fie atinse. Zonele roșii se află la baza cozii și în jurul stomacului, iar pisicile nu sunt încântate când sunt mângâiate în aceste zone specifice.
Studiul publicat în revista „Scientific Reports‟ a constatat că stăpânii de animale (în special persoanele în vârstă) au mai mai multe șanse să își atingă pisicile în zonele roșii, făcând animalul să se simtă incomod. „Deși oamenii cred că pisicilor le place să fie mângâiate la baza cozii, cercetările sugerează că acest lucru poate produce răspunsuri negative din partea pisicilor‟, a spus Dr. Lauren Finka, expert în comportamentul pisicilor și cercetător de la Universitatea Nottingham Trent.