Neobișnuit

Tată pentru 550 de copii. Bărbatului i-a fost interzis să mai doneze spermă

today8 mai 2023

Fundal


Bărbatul, identificat doar ca Jonathan M, a depășit cu mult regulile naționale olandeze, conform cărora donatorilor li se permite să fie tată pentru maximum 25 de copii, cu 12 mame. Tată a cel puțin 550 de copii i s-a interzis să mai doneze spermă după ce i-a „mințit în mod deliberat” pe potențialii părinți. Donatorul, identificat doar ca Jonathan M în conformitate cu regulile olandeze de confidențialitate, a furnizat spermă mai multor clinici olandeze de fertilitate, o unitate din Danemarca și persoane pe care le-a întâlnit prin reclame și forumuri online, potrivit Tribunalului Districtual de la Haga.

Avocatul său a spus că acesta a vrut să ajute persoanele care altfel nu ar puteau rămâne însărcinate. Însă judecătorul care a audiat dosarul civil a spus că donatorul „a mințit în mod deliberat în acest sens pentru a-i convinge pe părinți să-l ia drept donator”, potrivit unui comunicat al instanței. Instanța a adăugat că părinții copiilor se confruntă acum cu faptul că acestia fac parte dintr-o rețea uriașă de rudenie, cu sute de frați vitregi, pe care nu i-au ales”. Acest lucru „are sau ar putea avea consecințe psihosociale negative pentru copii”, spune instanța.

 

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Actual

Selly va fi prezent la Călărași

Pe 10 mai, la Sala Barbu Știrbei Călărași va fi prezent Selly în cadrul unui eveniment educațional, găzduit de Ecoaqua. Călărași Education este un proiect care se bazează pe ideea că educația este cheia succesului în orice domeniu. Prin intermediul acestei platformei, elevii vor avea acces la o gamă largă de posibilități oferite de Inteligența Artificială, care îi vor ajuta să-și dezvolte abilitățile și să-și îmbunătățească procesul educațional. “Evenimentul de […]

today8 mai 2023

0%