Life

Taxiuri fără șofer, în curând, în China

today26 iulie 2022

Fundal

Gigantul tehnologic chinez Baidu a dezvăluit următorul vehicul care se va alătura serviciului său de taxi autonom, Apollo Go. Se spune că noul său model, Apollo RT6, are abilitățile rutiere ale unui șofer cu 20 de ani de experiență.

Conform reglementărilor chineze, mașinile autonome necesită încă prezența unui șofer de siguranță. Dar într-o zi, spune Baidu, volanul detașabil al lui RT6 ar putea fi înlocuit cu scaune suplimentare, automate, birouri sau console de jocuri. Fiecare Apollo RT6 ar costa 250.000 de yuani (31.000 de lire sterline) – mult mai puțin decât modelele anterioare, a spus Baidu.

Această reducere masivă a costurilor ne va permite să implementăm zeci de mii de vehicule automate în toată China”, a declarat cofondatorul și directorul executiv Robin Li la conferința anuală de tehnologie a companiei. Ne îndreptăm către un viitor în care luarea unui robot-taxi va fi jumătate din costul luării unui taxi astăzi”.

Baidu dorește ca RT6 să se alăture flotei existente în a doua jumătate a anului 2023, pentru o încercare la scară mică, și intenționează să aibă în cele din urmă 100.000 dintre ele pe drumuri.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Adele anunță datele concertelor pe care le va susține în Las Vegas

Adele a anunțat datele reprogramate pentru turneul „Weekends With Adele” din Las Vegas, care a fost amânat brusc cu o zi înainte de a fi programat să înceapă în ianuarie. Noile date – inclusiv una în Ajunul Crăciunului – vor avea loc la Colosseum de la Caesar’s Palace din Las Vegas și vor începe pe 18 noiembrie. Pe lângă cele 24 de spectacole reprogramate, au fost anunțate și 8 spectacole […]

today26 iulie 2022

0%