Neobișnuit

Taylor Swift a fost inspirația pentru numele unei noi specii de miriapod

today11 mai 2022

Fundal

Taylor Swift are peste 200 de cântece cu semnătura ei. Și acum, există și un miriapod. Derek Hennen, un entomolog care și-a încheiat doctoratul la Virginia Tech în 2020, a descoperit o specie de miriapod și a numit-o în onoarea lui Swift, potrivit unui articol publicat în jurnalul ZooKeys. Specia se numește Nannaria swiftae sau Miriapod cu gheare răsucite.

Descoperirea speciei a făcut parte dintr-o lucrare a lui Hennen, împreună cu coautorii Jackson Means și Paul Marek, care a identificat 17 specii noi de Miriapozi cu gheare răsucite din Appalachia. Cercetătorii au stabilit că artropodul numit pentru Swift era o specie unică datorită geneticii miriapodului și „picioarelor speciale”, a explicat Hennen.

Miriapodul Swift Twisted-Claw este un „mulțumesc” de la Hennen, în vârstă de 32 de ani, către Swift, a spus el pentru NPR. Muzica ei l-a făcut să treacă prin „vremuri grele”, a spus el. Un Swiftie pasionat, Hennen păstrează câteva dintre CD-urile ei în mașina lui. Cântecele sale preferate sunt „New Romantics” și „betty”.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Actual

17 artiști au urcat pe scenă în prima semifinală a Eurovision

Au început emoțiile pentru concurenții Eurovision Song Contest! Marți, 10 mai, artiști din 17 țări au urcat pe scena de la Arena Pala Olimpico, în prima semifinală a concursului. Românii au putut urmări spectacolul la TVR 1 și TVRi, începând cu ora 22.00. Albania, Letonia, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Lituania, Regatul Țărilor de Jos (în prima parte a concursului), Norvegia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croația, Islanda și Grecia […]

today11 mai 2022

0%