Neobișnuit

Telefoanele viitorului s-ar putea încărca în câteva secunde

today1 septembrie 2022

Fundal

Dacă ai fi avut o mașină a timpului în urmă cu doar cinci ani și ai fi spus cuiva „în curând, smartphone-urile se vor încărca în 15 minute”, probabil că nu te-ar crede nimeni.

În ultimii ani, însă, și mai ales în 2022, am observat o creștere a numărului de telefoane cu funcții de încărcare super-rapidă. Mărcile se împiedică unele de altele pentru a oferi 66W, 80W, 120W sau chiar 150W, fiecare dintre ele reducând cu câteva minute timpul de încărcare a celor mai populare telefoane Android.

Dar unii fani ai telefoanelor ezită și nu fără motiv – încărcarea rapidă are o mulțime de dezavantaje, cum ar fi deteriorarea sănătății bateriei sau riscurile de supraîncălzire și deteriorare a telefonului.

Oppo Reno 8 și 8 Pro urmează să debuteze cu Battery Health Engine al mărcii, o caracteristică concepută pentru a optimiza încărcarea și utilizarea bateriei pentru a se asigura că telefoanele durează mult mai mult, iar procesul de gândire din spatele acestuia a fost subiectul interviului.

La începutul anului 2022, Oppo a dezvăluit o tehnologie de încărcare rapidă de 150W, care a fost ulterior utilizată în OnePlus 10T. Acum, poți încărca un telefon în doar 15 minute. „În calitate de inginer tehnic în domeniul încărcării rapide, pentru mine, munca mea constă în depășirea limitelor. Vom continua să explorăm până când, într-o zi, telefoanele vor putea fi încărcate complet într-o secundă”, a declarat un reprezentant Oppo.

Creșterea vitezei de încărcare nu este cea mai dificilă parte [a acestui obiectiv de o secundă]. Pentru a oferi o experiență bună de încărcare rapidă utilizatorilor, trebuie să luăm în considerare mai multe aspecte, cum ar fi siguranța, temperatura de încărcare, densitatea energetică a celulei bateriei, dimensiunea încărcătorului, durata de viață a bateriei etc.”, a mai explicat acesta.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Primăria Municipiului Călăraşi va executa tratamente de deratizare în vederea eliminării populaţiei de rozătoare de pe domeniul public

Primăria Municipiului Călăraşi va executa în perioada 5-9 septembrie 2022, tratamente de deratizare în vederea eliminării populaţiei de rozătoare de pe domeniul public, în intervalele orare 8:00 – 12:00 şi 13:00 - 17:00. Tratamentele se vor aplica doar când condiţiile atmosferice sunt favorabile, în caz contrar poate fi prelungită perioada (fapt ce va fi comunicat ulterior). Substanţele active ale produselor utilizate sunt: difenacoum, bromadiolone şi brodifacoum, acestea fiind avizate de […]

today1 septembrie 2022

0%