Administrație

Terminal intermodal de transport în municipiul Călărași. Când vor începe lucrările

today19 iulie 2022

Fundal

Proiectul „𝐑𝐞𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐦𝐢𝐬𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐂𝐎𝟐 𝐢̂𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧𝐚̆ 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐢𝐧𝐚𝐥 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐦𝐨𝐝𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐢̂𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐯𝐞𝐬𝐭 (𝐒𝐢𝐝𝐞𝐫𝐜𝐚) 𝐚 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̦𝐢”, este finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4e: Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectivul specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Contractul de finanţare s-a semnat pe 19 mai 2020. Valoarea totală a proiectului: 3.606.549,02 lei. Suma nerambursabilă solicitată: 3.534.418,04 lei (din care 3.065.566,67 lei din FEDR şi 468.851,37 lei din bugetul naţional)

Proiectul are ca scop îmbunătățirea transportului local. Astfel, se vor realiza:

📍 Construirea unei clădiri administrative, cu o suprafață de 277,5 mp, care să adăpostească pricipalele funcțiuni necesare funcționării unui terminal intermodal;

📍 Construirea a patru peroane;

📍 Amenajarea unei parcări supraterane pentru 37 de autoturisme, 4 locuri autocare și un rastel pentru biciclete;

📍 Amenajarea unui spațiu liber adiacent spațiului de parcare, cu zone verzi, alei, mobilier urban;

📍 Montarea unui sistem IT de control acces proiectat și optimizat special pentru monitorizarea intrărilor și ieșirilor autoturismelor și care să asigure transferul între auto privat și transportul public local, biciclete, mers pe jos.

Este în completarea proiectului ce vizează modernizarea străzilor București și Prel. București și care include realizarea unei sens giratoriu la ieșirea din oraș, în proximitatea viitorului terminal intermodal de la Siderca.

📝 𝐒𝐭𝐚𝐝𝐢𝐮𝐥 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢:

Proiectul Tehnic, în etapa de elaborare. Termenul de predare: iulie 2022.

În prezent, se lucrează la pregătirea achiziţiei pentru execuţia lucrărilor.

Finalizarea implementării proiectului: 31 decembrie 2023.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

În toamnă, municipiul Călărași va primi primele autobuze ecologice

Proiectul „𝐂𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭𝐢𝐢, 𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭̦𝐞𝐢 𝐬̦𝐢 𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭̦𝐞𝐢 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜 𝐢̂𝐧 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̦𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐮𝐢 𝐦𝐨𝐝 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭” (autobuze, info călători, e-ticketing, staţii călători), este finanţat prin POR 2014 – 2020, Axa prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4e: Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor […]

today19 iulie 2022

0%