Life

Tik Tok ar putea dispărea din Statele Unite

today15 decembrie 2022

Fundal

Mai mulți parlamentari americani au introdus o nouă legislație care urmărește să interzică TikTok în Statele Unite. Noul proiect de lege al senatorului Marco Rubio, cel mai înalt republican din Comisia de Informații din Senat reflectă ultima escaladare a factorilor de decizie din SUA împotriva aplicației video deținută de China. TikTok s-a confruntat cu îndoieli cu privire la capacitatea sa de a proteja datele utilizatorilor din SUA de la guvernul chinez.

Legislația propusă ar „bloca și interzice toate tranzacțiile” din Statele Unite ale companiilor de social media cu cel puțin un milion de utilizatori lunar care se află în, sau sub „influența substanțială” a țărilor care sunt considerate adversare străine, inclusiv China, Rusia, Iran, Coreea de Nord, Cuba și Venezuela.

Legislația vine în momentul în care un val de state conduse de guvernatori republicani au introdus restricții la nivel de stat privind utilizarea TikTok pe dispozitivele deținute de guvern. În ultimele două săptămâni, cel puțin șapte state au introdus astfel de măsuri, inclusiv Maryland, Dakota de Sud și Utah.

Fluxul de activitate contrastează cu negocierile îndelungate pe care TikTok le poartă de ani de zile cu guvernul SUA cu privire la un potențial acord care ar putea permite companiei să abordeze preocupările de securitate națională și să continue să servească utilizatorii din SUA.

TikTok a declarat anterior că nu împărtășește informații cu guvernul chinez și că o echipă de securitate din SUA decide cine poate accesa datele utilizatorilor americani din China. TikTok a recunoscut anterior că angajații din China pot accesa în prezent datele utilizatorilor.

Proiectul de lege nu este singura legislație federală care vizează TikTok. Anul trecut, parlamentarii americani au propus o lege care ar interzice utilizarea TikTok de către agențiile federale, iar Rubio a introdus un proiect de lege care ar obliga unii producători de aplicații să dezvăluie informații despre proprietari.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Ce trebuie să știi pentru o detoxifiere corectă

Dacă te gândești la o cură de detoxifiere pe termen de câteva săptămâni sau doar la o revigorare rapidă, ia în calcul și efectele secundare ale unui asemenea tratament aplicat organismului. În principiu, organismul nostru este creat și funcționează ca un adevărat mecanism gigant de detoxifiere. Daca îl hrănești corect, nici nu ai nevoie de cocktailuri minune, sucuri sau cine știe ce alte preparare ridicate în slăvi de diete. Explicația […]

today15 decembrie 2022

0%