Life

TikTok recunoaște că are acces la datele utilizatorilor

today8 iulie 2022

Fundal

TikTok este cea mai recentă platformă de socializare care a intrat sub controlul parlamentarilor americani, senatorii republicani și un organism de reglementare argumentând că aplicația prezintă un risc pentru securitatea națională.

The Guardian raportează că nouă senatori republicani au emis un articol pentru TikTok, în urma unui raport al Buzzfeed luna trecută care susținea că angajații ByteDance (compania-mamă a TikTok) au putut accesa datele private ale utilizatorilor americani de la locul lor de muncă din China.

Un senator republican (Marsha Blackburn) spune ca TikTok trebuia sa fie o aplicatie curata de la inceput, dar a incercat sa-si ascunda intentiile in timp. Americanii trebuie sa stie daca datele lor ajung la China comunista. TikTok mai spune ca lucreaza impreuna cu guvernul SUA pentru a consolida securitatea in jurul datelor de consum, in special a informatiilor pe care Comitetul pentru Investitii Straine le defineste ca fiind protejate.

TikTok a devenit rapid una dintre cele mai mari rețele sociale din lume. În septembrie 2021, a raportat un miliard de utilizatori activi lunar în întreaga lume, reprezentând o creștere de 45% față de cifra raportată anterior de 689 de milioane în iulie 2020. Experții estimează valoarea companiei între 50 și 75 de miliarde de dolari.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Lucrările de reabilitarea a Căminului Cultural din Vîlcelele au fost suspendate din cauza creșterii prețurilor

Materialele de construcții se scumpesc de la o zi la alta, iar autoritățile locale se confruntă cu o serie de probleme, cauzate de acest aspect. Foarte multe proiecte de modernizare a comunităților au fost întârziate sau chiar stopate. Primăria Vîlcelele, din județul Călărași, întâmpină dificultăți, în acest sens, astfel că lucrările de reabilitare a Căminului Cultural au fost suspendate. Constructorul a abandonat lucrarea, până când administrația locală va face reevaluarea […]

today8 iulie 2022

0%