Life

Tipuri de persoane toxice. Descoperă dacă ai un om toxic în viața ta

today29 martie 2022

Fundal

Oamenii epuizanți, insuportabili și dificili sunt unele dintre cele mai mari provocări ale vieții. Ori de câte ori vorbesc despre oameni toxici, aceleași categorii par să apară iar și iar:

Prieten de istorie: Aceasta este o persoană pe care o cunoști de mult timp. Poate ați mers împreună la școala primară sau ați fost vecini în copilărie. Acum te simți vinovat când vrei să închei relația.

Prieten de proximitate: aceasta este o persoană care vine la pachet cu altcineva din viața ta. Poate că este cel mai bun prieten al partenerului tău, fratele amicului tău sau prietenul din copilărie al celui mai bun prieten al tău. Te simți vinovat pentru că nu vrei să-ți pui prietenul într-o situație incomodă.

Prieten după context: aceasta este o persoană pe care o vezi tot timpul într-un anumit domeniu al vieții tale – cineva cu care lucrezi în fiecare zi… cineva din echipa ta de fotbal – cineva care locuiește pe același palier. Te simți vinovat să-l îndepărtezi pentru că îl vezi tot timpul.

Iată tipuri de persoane toxice la care trebuie să fii atent:

Narcisistul conversațional

Ai vorbit vreodată cu cineva care te tot întrerupe? Poate ar trebui să revizuiesc această propoziție: ai încercat vreodată să vorbești cu cineva care nu te lasă să vorbești? Narcisiștii conversaționali adoră să vorbească despre ei înșiși sau pur și simplu se audă vorbind. Nu-ți pun întrebări și nici nu așteaptă răspunsurile tale. Într-o relație, acești oameni vor ajunge să fie complet egocentrici și nu vor fi niciodată atenți la nevoile tale.

Cămașa de forță

Cămașa de forță este cineva care vrea să controleze totul și pe toți cei din jur. El vrea să fie responsabil de ceea ce faci, de ceea ce spui și chiar de ceea ce gândești. Știi persoana despre care vorbesc, se sperie când nu ești de acord cu ea și nu va înceta să încerce să te convingă că are dreptate și că ar trebui să faci ceea ce spune. Într-o relație, această persoană nu îți va oferi spațiu de respirație și te va cicăli în mod constant până când vei fi de acord cu ea. Fii atent, acești oameni vor urmări libertatea ta emoțională, conversațională și mentală până când nu mai ai nimic. Ieși din relație cât mai poți!

Vampir spiritual”,

Vampir spiritual” are tendința de a-ți suge pozitivitatea sau de a te usca emoțional. Aceștia sunt oamenii au întotdeauna ceva de spus trist, negativ sau pesimist. În conversații și relații, ei nu pot vedea niciodată pozitivul și au tendința de a-i doborî pe toți. Dacă ești cu cineva și are doar lucruri rele de spus ori de câte ori îl vezi, ai grijă, s-ar putea să se agraveze.

Magnetul dramei

Unii oameni toxici atrag drama. Ceva este în neregulă mereu. Și bineînțeles, odată ce o problemă este rezolvată, apare alta. Și vor doar empatia, simpatia și sprijinul tău, nu și sfatul tău! Într-o relație, magneții dramei sunt victime și se dezvoltă într-o criză, pentru că îi face să se simtă importanți.

Gelosul-judecător

Oamenii geloși sunt incredibil de toxici pentru că au atât de multă ură de sine încât nu pot fi fericiți pentru nimeni din jurul lor. Și de obicei, gelozia lor se manifestă ca judecată, critică sau bârfă. Potrivit acestora, toți ceilalți sunt îngrozitori. Dacă cineva începe să bârfească despre alți oameni, ai grijă, aceasta ar putea fi o persoană toxică și nu știi niciodată ce spune despre tine în spatele tău.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Andia și-a lansat albumul de debut, „Pietre prețioase”

Albumul conține 7 piese noi, dar și piese deja cunoscute și iubite de către public, precum „Mi-e dor” sau „Anotimpuri”, piesă ce a fost #1 Media Forest timp de patru săptămâni, potrivit bravonet.ro. Este un album sincer, intens, scris de Alex Pelin și produs de Vlad Lucan la casa de discuri ATOM, alături de care artista a colaborat și pentru piese precum „Slăbiciuni” sau „Retrograd”. La trei ani de la […]

today29 martie 2022

0%