Life

Top 10 cei mai bogați artiști muzicali din lume

today9 februarie 2023

Fundal

Industria divertismentului este înfloritoare la nivel global. Cu toate acestea, dincolo de muzica lor, unii dintre aceste superstaruri sunt extrem de bogate.

India este o țară populară pentru cultura sa muzicală și artistică, reprezentată în filme, sport, ceremonii și alte câteva activități. Industria muzicală indiană a fost evaluată la 19 miliarde de rupii indiene în 2021 și se estimează că va depăși 28 de miliarde de rupii până în 2024.

Iată o listă a primilor zece cei mai bogați muzicieni din lume.

Kanye West

Potrivit Forbes, Kanye West a fost cel mai bogat muzician din lume în 2022. Cea mai mare parte a averii sale provine din proprietăți imobiliare, susținere a mărcii și discuri muzicale. Discurile sale s-au vândut în peste 140 de milioane de exemplare, iar el se află în fruntea acestei liste cu peste două duzini de premii și are o valoare netă estimată la 1,8 miliarde de dolari.

Rihanna

Rihanna ocupă locul doi pe listă ca cea mai bogată femeie muziciană din lume. Cu toate acestea, o mare parte din averea ei nu provine din muzica ei, ci din linia ei de modă, despre care se spune că valorează aproximativ 1,4 miliarde de dolari. Asta nu înseamnă că nu câștigă bani din muzică; o face, mai ales pentru numeroasele aprobări pe care le primește.

Jay Z

Jay-Z rămâne o icoană în muzică și se află de câțiva ani pe topul celor zece. Faimoasa sa căsătorie cu Beyonce Knowles i-a făcut averea și popularitatea și mai mari. El a vândut peste un milion de discuri, dar cu majoritatea investițiilor sale în alte afaceri și valorează aproximativ 1,4 miliarde de dolari.

Andrew Lloyd Webber

Andrew Lloyd Webber este unul dintre cei mai mari și mai cunoscuți muzicieni la nivel global și un compozitor inteligent, director de teatru, compozitor, personalitate de televiziune și om de afaceri în valoare de 1,2 miliarde de dolari.

Paul McCartney

Paul McCartney este un multi-instrumentist talentat care a scris 32 de melodii care au ajuns pe locul 1 în Billboard Hot 100. Acest lucru i-a adus recunoașterea în Cartea Recordurilor Guinness și are o valoare netă estimată la 1,08 miliarde de dolari.

P-Diddy

Cunoscut și sub numele de P-Diddy, Sean John Combs este un rapper, compozitor și producător născut în New York, care deține casa de discuri Bad Boy Entertainment și câștigă mulți bani din melodiile pe care casa de discuri le produce.

Herb Alpert

Herb Alpert deține titlul de cel mai faimos trompetist din lume. Este foarte căutat pentru a cânta în spectacole și concerte. Are o avere netă de 870 de milioane de dolari.

Madonna

Madonna este faimoasă pentru că este cunoscută drept Regina Pop. Ea rămâne una dintre cele mai bune cântărețe și compozitoare din America. Ea este, de asemenea, un actor care a câștigat un premiu Globul de aur, iar averea ei netă este estimată la 850 de milioane de dolari.

Dr. Dre

Ander Romelle Young este un rapper american de top care poate cânta la diferite instrumente muzicale. Dr. Dre este, de asemenea, CEO al Aftermath Entertainment și Beats electronics și are o valoare de aproximativ 820 de milioane de dolari.

Celine Dion

Ultima pe listă este celebra vedetă pop Celine Dion, o cântăreață canadiană și una dintre cele mai bine vândute artiști din lume. Vocea ei puternică și unică are un mod de a-și capta publicul și de a-i lăsa nedumeriți. Are o avere netă de 800 de milioane de dolari.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

De ce se simt atât de bine îmbrățișările, ținerea de mână și mângâierea: ce au descoperit oamenii de știință

Îmbrățișarea, ținerea de mână și mângâierea ne oferă un impuls psihologic despre care se știe că este important pentru bunăstarea emoțională și dezvoltarea sănătoasă. Dar până acum, nu a fost clar de ce ne face plăcere din acest tip de atingere. Acum, cercetătorii de la Washington University School of Medicine din St. Louis au identificat un circuit neuronal care transmite senzația cunoscută sub numele de „atingere plăcută” de la piele […]

today9 februarie 2023

0%