Neobișnuit

Top 3 cele mai ciudate insule

today31 ianuarie 2022

Fundal

 

Pentru cei mai mulți dintre noi, insulele dețin lucruri neștiute. Ar putea fi izolarea lor cea care ne ademenește sau dificultatea de a ajunge la ele. Unele neatinse, care reprezintă o lume pierdută în epoca modernă. Din aceste motive, insulele pot fi profund fascinante. Iată câteva dintre cele mai inedite exemple.

Insula Crăciunului

Insula Crăciunului sau Insula Crabilor roșii este un mic teritoriu care aparține de Australia. Aici migrează aproape 100 de milioane de crabi roșii. Cum încep ploile de toamnă, crabii roșii încep să mărșăluiască în perioada cea mai rece a zilei. Ei se cațără pe orice obstacol pe care îl întâlnesc în calea lor.

Australienii au grijă de ei și le construiesc poduri peste străzi și șine pentru a nu fi călcați de autovehicule sau de tren. Circa un milion dintre ei mor pe drum. Masculii ajung primii pe coastă, înaintea femelelor.

După împerechere, masculii se întorc acasă, în timp ce femelele își depun ouăle. Femele pornesc la drumul spre casă după 25 de zile, împreună cu o armată fărmată din mii de crabi micuți și roșii.

 

Okunoshima

O mică insulă în largul coastei de sud-vest a Japoniei, este o atracție turistică populară datorită sutelor de iepuri sălbatici. Iepurii sunt prietenoși și se apropie de vizitatori fără ezitare.

Iepurii sunt protejați de lege, iar vânarea lor este interzisă.  În 1925, insula a fost aleasă ca locație extrem de secretă de către armata japoneză pentru a dezvolta arme chimice. La sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial programul s-a încheiat și uzina a fost distrusă.

În anii următori, insula a fost transformată într-un parc, iar iepurii au fost eliberați.

 

Tashirojima

Chiar în largul coastei de est a Japoniei, Tashirojima este o insulă cu o populație mică (mai puțin de o sută de oameni) formată în mare parte din vârstnici.

Nu se așteaptă ca satele insulei să supraviețuiască mult mai mult (Japonia desemnează astfel de locuri drept „sate terminale”), asta înseamnă că nimeni nu va fi prin preajmă pentru a hrăni toate acele pisici. Tashirojima are o populație uriașă de pisici fără stăpân, ceea ce i-a adus porecla „Insula pisicilor”.

O credință locală că hrănirea și creșterea pisicilor vor aduce noroc, a făcut ca populația de feline fără stăpân să se micșoreze. S-a mers atât de departe încât câinii sunt interziși pe insulă. În trecutul insulei, pisicile erau crescute pentru a reduce populația de șoareci.

Pescarii care veneau pe insulă hrăneau pisicile. Pescarii interpretau comportamentul pisicilor pentru a prezice succesul sau potențialele pericole la următorul loc de muncă. Au fost construite mai multe monumente și altare, dintre care unul se află în inima insulei.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Divers

Nu știi ce cadouri să-i oferi iubitei tale? Te ajutăm cu câteva exemple perfecte pentru orice ocazie!

  Să-i cumperi un cadou iubitei tale, mai ales după mai mulți ani de relație când deja i-ai oferit tot ce-și dorea, poate fi o misiune destul de grea. Totuși, ce te faci când se apropie ziua ei de naștere sau ziua aniversară și trebuie să-i faci un cadou care să o surprindă? Ai nevoie de un cadou special, util, care nu i-a mai fost oferit până acum, care să-i […]

today28 ianuarie 2022

0%