Life

Cele mai scumpe alimente din lume

today3 iulie 2023

Fundal

Călătorind prin lume îți permite să încerci diferite alimente pe care altfel nu ai fi avut niciodată șansa să le consumi. Dacă ai niște bani în plus, poți chiar să încerci unele dintre cele mai scumpe alimente din lume.

Mâncarea poate fi scumpă din mai multe motive. Unele mese sunt scumpe pentru că le fac bucătari de înaltă clasă. Indiferent de preț, încercarea alimentelor scumpe din când în când poate fi captivantă. Iată câteva dintre cele mai scumpe alimente de pe planetă.

Trufe Albe

Nu poți avea o listă de alimente scumpe fără a include trufele albe. În mod tradițional, oamenii mănâncă trufe negre, care sunt scumpe în sine. Cu toate acestea, trufele albe sunt și mai scumpe. O kg de trufe albe proaspete poate costa între 6000 și 10000 USD. Puteți găsi trufe albe în regiunile Toscana și Piemont din Italia. Din păcate, deoarece sunt atât de scumpe, de multe ori nu sunt folosite de bucătari profesioniști.

Cu toate acestea, atunci când sunt folosite, ajută la accentuarea gustului preparatelor. Bucătarii pot răzui trufe albe proaspete pe omlete pentru a le oferi o aromă delicioasă.

Unii bucătari chiar se bucură în a le folosi ca sos pentru salată. În cele din urmă, untul cu trufe albe este o versiune de clasă superioară a untului tradițional, care oferă o aromă unică.

Carne de vită Wagyu

O altă opțiune populară disponibilă oamenilor din întreaga lume este carnea de vită wagyu. Această carne de vită este mai suculentă și mai fragedă decât carnea de vită tradițională. Este cunoscută pentru grăsimea sa delicioasă și aroma intensă.

Carnea de vită Wagyu provine din Japonia, cu cuvântul wagyu înseamnă vaca în japoneză. Cu toate acestea, există opțiuni americane de vită wagyu pe care le puteți încerca. În mod tradițional, carnea de vită wagyu provine de la vaci femele virgine. Mai exact, vin de la vacile Matsusaka. Aceste vaci costă în jur de 400.000 de dolari. Ca urmare, mesele cu carne de vită wagyu devin foarte scumpe.

Ciuperci Matsutake

Ciupercile sunt folosite în diferite în țări din întreaga lume. Pot fi folosite în preparate dulci și sărate pentru a aduce mai multă aromă. Cu toate acestea, există zeci de tipuri diferite de ciuperci. Ca rezultat, multe arome diferite pot proveni din ciuperci.

Cu toate acestea, nicio ciupercă nu este mai scumpă decât ciuperca Matsutake. Aceste ciuperci se pot vinde cu peste 1000 de dolari un kg. Sunt din Japonia și au o aromă dulce și condimentată pe care nu toată lumea o iubește la început. Cu toate acestea, odată ce vei dobândi gustul, vei dori mai mult.

Deși aroma nu este pentru toată lumea, aceste ciuperci sunt foarte scumpe. Motivul prețului lor este raritatea lor. Habitatul natural al acestor ciuperci este invadat de viermele nematod din lemn de pin. Pentru a evita punerea în pericol a speciei, fermierii recoltează aceste ciuperci doar o dată pe an. Recolta anuală aduce mai puțin de 1000 de tone de ciuperci.

Stridii

Un lucru interesant despre stridii este că nu au fost întotdeauna alimente scumpe. Cu 200 de ani în urmă, stridiile erau incredibil de ieftine și, ca urmare, erau populare în clasele inferioare ale societății.

Au fost servite chiar și ca opțiune ieftină în baruri. Din păcate, pescuitul excesiv a redus semnificativ populația de stridii. Acum este o mâncare de lux. Cu toate acestea, există multe tipuri de stridii, iar prețul variază de la specie la specie. Coffin Bay King Oysters sunt prezentate drept unele dintre cele mai scumpe stridii din lume. Au nevoie de aproape șapte ani pentru a crește la dimensiunea maximă. Un kilogram de Coffin Bay King Oysters costă de obicei în jur de 77 USD.

Şofran

Planta de șofran este mai cunoscută sub numele de crocus de șofran. Înflorește doar o săptămână în timpul anului și, ca urmare, procesul de recoltare necesită o forță de muncă foarte intensă. Fermierii trebuie să profite de acea săptămână pentru a obține cât mai mult șofran. Din fericire, este nevoie doar de o cantitate mică de șofran pentru a aduce aromă unui fel de mâncare.

Cu toate acestea, asta nu împiedică șofranul să fie foarte scump. Poate costa între 5000 și 10.000 USD per kg. Aceste prețuri fac din șofran cel mai scump condiment din lume. Sunt necesare 75.000 de flori de șofran pentru a face un singur kg de condiment.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Primăria Călărași va desfășura din nou tratamente de combatere a țânțarilor

Primăria Municipiului Călărași va efectua, în perioada 03-05 iulie 2023, pe domeniul public al orașului, noi tratamente de dezinsecție terestră pentru combaterea țânțarilor. Tratamentele se vor efectua în intervalul orar 20.30 – 05.00, în funcție de condițiile atmosferice, fiind posibilă prelungirea perioadei, fapt care va fi comunicat ulterior. Substanțele active folosite sunt: Cipermetrin, Piperonil butoxid, Praletrin, Deltametrin, Esbiotrin. Tot în perioada 03-05 iulie 2023 se vor efectua și tratamente avio […]

today3 iulie 2023

0%