Life

Topul celor mai fericite țări. Pe ce loc se află România

today6 iulie 2023

Fundal

World Happiness Report a folosit analiza statistică pentru a determina cele mai fericite țări din lume. Raportul a concluzionat că Finlanda este cea mai fericită țară din lume. Cercetătorii au analizat datele cuprinzătoare ale sondajelor Gallup din 149 de țări în ultimii trei ani, monitorizând în mod specific performanța în șase categorii particulare: produsul intern brut pe cap de locuitor, sprijin social, speranță de viață sănătoasă, libertatea de a face propriile alegeri de viață, generozitatea populației generale și percepțiile asupra nivelurilor de corupție internă și externă.

Pentru a compara corect datele fiecărei țări, cercetătorii au creat o țară fictivă – botezată Dystopia – cu „cei mai puțin fericiți oameni din lume”. Apoi au stabilit Dystopia ca valoare de bază în fiecare dintre cele șase categorii și au măsurat scorurile țărilor din lumea reală în raport cu această valoare. Toate cele șase variabile au fost apoi combinate pentru a crea un singur scor combinat pentru fiecare țară. Destul de interesant, primele șapte cele mai fericite țări din lume au fost toate țările nord-europene. Finlanda a luat cele mai mari onoruri – pentru al patrulea an consecutiv – cu un scor general de 7,842, urmată de Danemarca (7,620), Elveția (7,571), Islanda (7,554), Țările de Jos (7,464), Norvegia (7,392). ), și Suedia (7.363).

Cea mai puțin fericită țară din lume a fost Afganistanul, al cărui loc 149 de 2.523 poate fi atribuit parțial unei rate scăzute a speranței de viață și ratelor scăzute ale produsului intern brut pe cap de locuitor. Ultimele cinci sunt Zimbabwe (3.145), Rwanda (3.415), Botswana (3.467) și Lesotho (3.512).

Ţara noastră nu se află în top 10 cele mai fericite țări din lume. Cu toate acestea, apare în top 30 – în acest an, este a 24-a cea mai fericită țară din lume, mai sus în clasament faţă de raportul anterior, după Franţa (a 21-a), Slovenia (a 22-a) şi Costa Rica (a 23-a), dar înainte de ţări ca Italia, Spania, Grecia sau Republica Moldova.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Radio Voces Campi

Cele mai empatice semne zodiacale

Unii oameni au mai multă empatie, iar alții au mai puțină - iar cei care sunt empatici sunt deosebit de deschiși la starea emoțională a altora. Empatia este capacitatea de a prelua și de a înțelege energia celorlalți, care poate fi fericită sau înspăimântătoare. Adevărații empatici (care reprezintă doar 1-2% din populație) simt emoțiile celorlalți și le procesează intern. Cele mai empatice semne zodiacale 1. Pești Peștii sunt câștigători când […]

today6 iulie 2023

0%