Actual

Tradiții de Ziua Îndrăgostiților din întreaga lume

today11 februarie 2022

Fundal

Pentru că se apropie Ziua Îndrăgostiților, ciocolata, bomboanele și felicitările sunt la mare căutare în aceste zile. Pentru că este atât de iubită și așteptată, această sărbătoarea a adunat și câteva tradiții unice în întreaga lume.

Filipine

În orașe din toată țara, mii de cupluri participă la nunți în masă organizate pe 14 februarie. Costurile, de la banchetul de nuntă, la locație și uneori, chiar și cadourile, sunt acoperite de autoritățile locale.

Mă bucur să văd cupluri care trăiesc împreună de ani de zile, care nu-și permit nici cea mai simplă ceremonie de nuntă, dar se căsătoresc în sfârșit cu ajutorul autorităților și al altor sponsori”, spune Lordase Sajonas, registrator civil municipal din Pangasinan.

Unii dintre ei trăiesc împreună de ani de zile și au deja copii, dar nu pot prezenta documentele parentale necesare la școala copiilor lor, deoarece nu au certificat de căsătorie. În plus, costul unei nunți este atât de mare.”, a mai spus acesta.

Ghana

Ghana, al doilea mare producător de cacao din lume, a declarat în 2005, ziua de 14 februarie ca fiind Ziua Națională a Ciocolatei în încercarea de a stimula turismul și consumul intern de ciocolata.

De asemenea, inițiativa a avut scopul de a descuraja tinerii să facă sex prin canalizarea energiei lor romantice într-un cadou constând în ciocolată. Scopul a fost „de a minimiza viciile sociale asociate cu sărbătorirea Zilei Îndrăgostiților”, a declarat ministrul turismului Barbara Oteng Gyasi.

Italia

Pupicii de ciocolată Perugina sunt oferiți de Ziua Îndrăgostiților. Ciocolata joacă un rol important în tradițiile de Ziua Îndrăgostiților din Italia, unde îndrăgostiții fac schimb de pupici de ciocolată, cu citate romantice imprimate pe ambalaj în diferite limbi.

Și cheile pot fi dăruite de Ziua Îndrăgostiților în Italia, simbolizând o invitație de a debloca inima celui care primește cadoul.

Verona găzduiește un festival romantic de patru zile pentru a sărbători Ziua Îndrăgostiților. Îndrăgostiții acoperă pereții și gardurile din jurul balconului Julietei cu lacăte mici roșii sau roz.

Africa de Sud

În Africa de Sud, se obișnuiește ca, în februarie, femeile să aplice numele iubitului lor pe mâneca cămășii. Pe Insula Robben, la nord de Cape Town, zeci de cupluri se căsătoresc în timpul unei ceremonii de nuntă în masă de Ziua Îndrăgostiților, organizată în fiecare an.

Japonia

În Japonia, femeile oferă bărbaților ciocolată și flori pe 14 februarie. Soții, iubiții sau potențialii parteneri primesc ciocolată honmei choco („senzație adevărată”), în timp ce cunoștințele și colegii primesc giri choco mai simplu („ciocolată cu obligație”).

O lună mai târziu, pe 14 martie sau Ziua Albă bărbații care au primit honmei choco sunt așteptați să întoarcă favoarea cu un cadou în valoare de cel puțin două sau trei ori mai mare decât a cheltuit doamna lor cu ciocolata.

România

În România, 24 februarie este cunoscută sub numele de Dragobete, după patronul dragostei și al bunei dispoziții pe plaiurile românești. Femeile adună zăpadă și o topesc, cu care se spală pe față pentru a avea o piele frumoasă tot anul.

Tinerii se întâlnesc în afara bisericii în cele mai bune haine și merg în pădure pentru a culege flori sau ierburi pentru descântece. Înainte de prânz, băieții trebuie să fugărească fetele și, dacă un pretendent prinde o fată, îi fură un sărut. De aici provine expresia Dragobetele sărută fetele!

O altă superstiție de Dragobete susține că a călca piciorul partenerului duce la deținerea rolului dominant în relație.

Danemarca

În Danemarca, îndrăgostiții și prietenii fac schimb de flori albe, ghiocei. Bărbații scriu mesaje pline de umor semnate doar cu o serie de puncte anonime.

Țara Galilor

Îndrăgostiții din Țara Galilor fac schimb de linguri de lemn lucrate manual pe 25 ianuarie, de mai bine de 400 de ani. De Ziua Sf. Dwynwen, patronul îndrăgostiților din Țara Galilor, tinerii dăruiesc domnișoarelor pe care le curtează, „linguri de dragoste” pe care chiar ei sculptează.

Dacă le acceptă, atunci sunt considerate semne de logodnă sau chiar logodnă”, a declarat cioplitorul în lemn Kerry Thomas pentru CBS News.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Povești amuzante care dovedesc că răzbunarea este dulce

Normele societății ne spun că răzbunarea nu este bună, dar de ce? E rău când ești neîndreptățit sau a trebuit să suferi consecințe de lungă durată din cauza altora. Acesta este motivul pentru care unii oameni recurg la răzbunare. În cele mai multe cazuri, acțiunile lor sunt mai mult enervante decât dăunătoare. Poveștile următoare sunt, pe de o parte, hilare, iar pe de altă parte inspirate. Role de hârtie igienică […]

today10 februarie 2022

0%