Life

Trandafiri numiți după persoane celebre

today9 decembrie 2022

Fundal

Moda de a numi trandafirii după oameni a început la începutul secolului al XIX-lea, când compania Jackson și Perkins și-au numit primul trandafir Dorothy Perkins. Acest trandafir nu a fost numit după o celebritate, ci mai degrabă după o nepoată a unuia dintre proprietari. Trandafirul s-a dovedit a fi un succes uriaș, a câștigat un premiu la Royal National Rose Society în 1908. Drept urmare, Dorothy Perkins a devenit celebră peste noapte, fără a fi nevoie să facă nimic!

De atunci, mulți propagatori de trandafiri și-au numit creațiile după membrii familiei. Deci, dacă vezi un trandafir numit după o persoană, dar nu îți vine în minte nicio față celebră, probabil că te uiți la trandafir numit după un membru al familiei și nu după o celebritate.

Lista trandafirilor numiti dupa oameni celebri

Anne Boleyn Rose: Nume Origine: Numit pentru a doua dintre cele șase soții ale lui Henric al VIII-lea, care a fost mama reginei Elisabeta I. Florile îngrijite formează o formă de rozetă, cu petale dispuse simetric într-o nuanță moale de roz cald. Florile sunt produse în pulverizări mari și purtate de tulpinile arcuite grațios. Trandafirul are un parfum ușor. Impresia de ansamblu a acestui trandafir este una de prospetime placuta, atat în floare cat si în frunza. Are frunziș verde moale, foarte lustruit.

 

Audrey Hepburn Rose: Crearea unui trandafir demn de Audrey Hepburn trebuie să fi fost o provocare, deoarece este binecunoscută pentru eleganța și clasa ei. Trandafirul hibrid de ceai roz deschis care a fost numit după ea este foarte feminin și delicat, la fel ca talentata și frumoasa actriță. Trandafirul ei are un miros foarte blând care poate fi descris ca un miros ușor, fructat. Sezonul său de înflorire se repetă pe tot parcursul sezonului.

 

Augusta Luise: Augusta Louise Stolberg-Stolberg (1753-1835) este cunoscută pentru corespondența ei plină de viață cu poetul și gânditorul Johann Wolfgang von Goethe în 1775-1776, pe care personal nu s-au întâlnit niciodată. Ea este cunoscută ca Gustchenul lui Goethe în istoria literaturii. Matthias Tantau a creat acest soi de trandafiri în 1999, în onoarea a 250 de ani de la nașterea lui Goethe.

 

Prințesa trandafir Alexandra din Kent: are flori neobișnuit de adânci în formă de roz cald și strălucitor. Au formă plină de petale, inelul de petale exterioare roz deschis care înconjoară petalele interioare de culoare roz cald, creând un efect cât mai plăcut. În ciuda dimensiunilor lor, florile nu sunt niciodată stângace și sunt ținute bine poziționate deasupra frunzișului. Florile sale magnifice au un parfum delicios de ceai proaspăt, care, în mod interesant, se transformă complet în lămâie pe măsură ce florile îmbătrânesc – în cele din urmă luând note suplimentare de coacăze negre. David Austin a numit acest trandafir după Prințesa Alexandra, care este verișoara reginei Elisabeta a II-a.

 

Barbara Streisand: Barbra Streisand a fost foarte selectivă atunci când a ales un trandafir care îi va purta numele. Cântăreața a spus că, dacă o floare ar fi numită după ea, și-ar dori ca ea să miroase bine și să nu aibă boli. Trandafirul creat de Tom Carruth în 2001 a fost la înălțimea așteptărilor cu florile sale bogate de lavandă, care sunt combinate cu un parfum intens asemănător citricelor. Plantele sunt îmbrăcate cu frunziș luxuriant care este foarte rezistent la boli. Parfumul său este răpitor și profund parfumat. Trandafirul Barbra Streisand este înregistrat ca un amestec de mov.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Celine Dion și-a anulat spectacolele pentru că a fost diagnosticată cu o boală rară

Celine Dion a anunțat joi dimineață că a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide și își va amâna sau anula spectacolele. „M-am confruntat cu probleme de sănătate de mult timp și mi-a fost foarte greu să înfrunt aceste provocări și să vorbesc despre tot ceea ce am trecut”, a spus ea într-un videoclip plin de lacrimi postat pe rețelele sociale. „Recent, am fost diagnosticată cu un sindrom neurologic foarte rar, […]

today9 decembrie 2022

0%