Divers

TRATAMENTE RIDURI CU ACID HIALURONIC

today15 aprilie 2021

Fundal
Ridurile faciale pot fi de două tipuri: statice sau de expresie. Ridurile statice sau gravitaționale sunt cele produse de îmbătrânirea cronologică a pielii sau foto-îmbătrânirea care apare îndeosebi la persoanele expuse cronic la radiații ultraviolete. Cele mai frecvente sunt în zona pliului nazolabial (pliurile de la baza nasului care se continuă spre colțurile gurii). Ridurile statice pot fi tratate prin injectarea de fillere dermice, cum ar fi acidul hialuronic.

Ridurile de expresie sunt cele produse de expresiile faciale, precum zâmbetul, încruntarea ori surprinderea, care generează mișcarea mușchilor de la nivelul feței. Numite și riduri dinamice, acestea sunt vizibile adesea pe frunte, între sprâncene, în jurul colțurilor ochilor (laba-gâștii) sau în jurul gurii (riduri periorale).

Principiile procedurile injectabile cu acid hialuronic

Acidul hialuronic este cunoscut pentru proprietatea sa de a reține apa (efect hidrofil), ceea ce îl face un filler dermic excelent care poate ajuta la eliminarea ridurilor. Acidul hialuronic este o substanță care se găsește în mod natural în țesuturile pielii de pe toate organismele vii.

Injecțiile cu acid hialuronic: procedură

Injecțiile cu acid hialuronic se efectuează la cabinetul medicului specialist. În funcție de recomandările și tratamentul necesare, poate fi nevoie de anestezie topică a pielii sau anestezie locală tradițională.

Procedurile injectabile cu fillere dermice, cum ar fi acidul hialuronic, pot trata:

 • șanțurile nazolabiale,
 • faldurile de amărăciune și ridurile de fumător,
 • ridurile periorale,
 • cearcănele,
 • obrajii brăzdați și tâmplele adâncite,
 • pielea lăsată în zona mediană a feței și la nivelul liniei maxilarului,
 • ridurile leului, cele situate între sprâncene, numite și glabella,
 • laba-gâștii sau orice riduri din jurul ochilor,
 • ridurile de pe frunte.

Rezultatele procedurile injectabile cu acid hialuronic pentru ridurile faciale

Rezultatul procedurii poate fi observat imediat după intervenție. Injecțiile sunt complet nedureroase. Pot fi vizibile la locul injecției o ușoară roșeață și edem doar pentru câteva ore. Mai rar, pot apărea mici vânătăi, ușor de ascuns cu machiajul. Reluarea normală a activităților zilnice este posibilă imediat.

Durata rezultatelor. Acidul hialuronic este un produs resorbabil și efectul său tinde să se estompeze în timp. Durabilitatea rezultatelor variază în funcție de tipul de piele și de adâncimea zonei injectate. Tipul de produs utilizat poate avea, de asemenea, un impact. În general, rezultatul unei injecții cu acid hialuronic este vizibil timp de aproximativ 6 până la 12 luni.

Pentru pacienții cu următoarele afecțiuni nu sunt recomandate procedurile injectabile cu acid hialuronic:

 • Boli inflamatorii ale pielii (trebuie tratate în prealabil),
 • Boli autoimune,
 • Consumul recent de aspirină sau corticosteroizi,
 • Sarcina, alăptarea este în curs.

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Divers

Inhalarea oxigenului suplimentar: beneficii COVID19

Virusul Sars Cov-2 face ravagii în viața a milioane de oameni. Mulți dintre pacienții care au trecut prin boală rămân cu sechele majore la nivelul aparatului respirator, iar recuperarea poate dura chiar şi șase luni de zile. Medicii susțin că recăpătarea totală a plămânilor se realizează cu ajutorul oxigenoterapiei şi a exercițiilor de respirație. Statisticile specialiştilor arată că 42% dintre pacienții diagnosticați cu Covid19 şi internați cu hipoxie necesită terapie […]

today14 aprilie 2021

0%