Life

Trendul de pe TikTok, bronz cu bere, considerat periculos

today8 august 2023

Fundal

O nouă tendință TikTok cucerește internetul – bronzul cu bere – dar este criticat de experți drept „de-a dreptul periculos”.

Bronzarea cu bere este prezentată de unii ca o nouă modalitate de a se bronza, în multe clipuri pe TikTok oamenii sunt văzuți turnându-și berea pe piele în speranța că vor obține un aspect strălucitor.

Cu toate acestea, dermatologul din Noua Zeelandă Louise Reiche dezaprobă tendința, avertizând oamenii despre pericolele acesteia.

Întreaga idee este de fapt stupidă și de-a dreptul periculoasă, deoarece există dovezi foarte puternice că amestecarea alcoolului și expunerea la soare sunt asociate cu un risc crescut de arsuri solare și cancer de piele”, a spus ea pentru Breakfast.

Nici nu există dovezi științifice care să susțină tendința.

Au existat studii care arată toxicitate sistemică de la oameni care tocmai s-au îmbibat în alcool, așa că nu există nicio dovadă științifică care să promoveze acest lucru”, a spus Reiche.

Este recomandat ca oamenii să folosească o loțiune de protecție solară colorată pe pielea expusă pentru un bronz sau o loțiune de protecție solară SPF 30.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Un târg de adopții a câinilor fără stăpân se va desfășura în Călărași

Sâmbătă, 26 august, cu ocazia Zilei Internaționale a Câinilor, Serviciul Public Pentru Gestionarea Câinilor Fără Stăpân din Călărași organizează un târg de adopții. Acesta se va desfășura în incinta Complexului de Agrement Zoo Călărași, începând cu ora 09.00. Mai mulți căței vor aștepta o familie care să-i iubească și să-i protejeze. Vor fi disponibili pentru adopție câini din cadrul adăpostului care sunt microcipați, vaccinați antirabic, deparazitați intern și extern, și […]

today8 august 2023

0%