Life

Trucuri pentru a păstra pepenele proaspăt

today1 august 2022

Fundal

Pepenele roșu este un dulce răcoritor ideal pentru vară. Cu toate acestea, pepenii verzi sunt mari și pot fi dificil de depozitat. Păstrarea pepenilor tăiați timp de câteva zile fără a-și pierde aroma este o adevărată provocare, potrivit foodstoy.ro. Acest fruct este plin de apă și este normal ca după 3 sau 4 zile să-și piardă sucul.

Există câteva modalități de a o păstra mai mult timp. Pentru a păstra pepenele verde tăiat, aveți nevoie de un recipient destul de mare. De asemenea, veți avea nevoie de un loc bun în frigider sau congelator, în funcție de metoda pe care o alegeți și care vi se potrivește cel mai bine.

Pepenii netăiați rezistă între 7 și 10 zile și între 2 și 3 săptămâni în frigider, potrivit foodstory.ro. Termenul de valabilitate al pepenilor verzi depinde de momentul în care au fost culeși și de modul în care sunt depozitați.

Pepenele roșu, de fapt o legumă, dar considerat de obicei un fruct, este complet comestibil, inclusiv coaja și semințele.

Rareori există un picnic care să nu includă un pepene verde. Pulpa sa roșie, dulce și suculentă, este plină de vitaminele A și C și de licopenul antioxidant, care este bun pentru sănătatea inimii și a oaselor. Nu are grăsimi și este foarte puțin calorică, deoarece este alcătuită din 90% apă și 8% zahăr natural.

Prima tehnică de conservare a pepenilor tăiați este:

Tăiați fructele întregi în două.

Se îndepărtează coaja și se taie în cuburi.

Se pun cuburile într-un recipient etanș și se acoperă.

Lasă recipientul acoperit în frigider

A doua opțiune pentru a păstra pepenele tăiat este:

Se taie pepenele în două și apoi în cuburi.

Se așază cuburile pe o foaie de copt și se bagă la congelator (este important ca acestea să nu se suprapună).

Se lasă la congelator pentru o vreme (se verifică la fiecare 10 minute). După ce a înghețat, se scoate din congelator, se toarnă cuburile de pepene verde într-un recipient ermetic, se acoperă și se pune din nou la congelator. Lasă-l acolo atât timp cât ai nevoie, poate rezista până la 6 luni în congelator.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Ed Sheeran sărbătorește 100 de milioane de urmăritori Spotify

Ed Sheeran este primul artist care a ajuns la 100 de milioane de urmăritori pe Spotify! Într-un videoclip distribuit pe Instagramul său, cântărețul și compozitorul britanic în vârstă de 31 de ani a sărbătorit acest eveniment purtând un tricou pe care scria „Întreabă-mă despre cei 100 de milioane de urmăritori pe SPOTIFY” și cerând echipajului său de turneu să-l urmărească. Sheeran a subtitrat obraznic postarea: „Inutil să spun că toată […]

today29 iulie 2022

0%