Neobișnuit

Un bărbat locuiește de 14 ani într-un aeroport pentru a scăpa de familia lui

today30 martie 2022

Fundal

Un chinez locuiește de 14 ani în Aeroportul Internațional Beijing Capital pentru a fuma și a bea alcool fără ca familia să-l cicălească din cauza asta.

Îți amintești „The Terminal“, filmul în care Tom Hanks joacă rolul unui bărbat blocat într-un aeroport de ani de zile din cauza unei lovituri de stat politice în țara sa natală, care îi anulează pașaportul? Ei bine, povestea lui seamănă cu cea a protagonistului acestui articol, un chinez care locuiește în interiorul unui aeroport de peste 14 ani, dar din proprie voință. După ce și-a pierdut slujba la 40 de ani, Wei Jianguo a devenit atât de deprimat încât și-a petrecut zilele bând alcool și fumând țigări. Familiei lui nu i-a plăcut deloc asta și i-a spus că trebuie să renunțe la cele mai mari plăceri ale sale dacă vrea să continue să trăiască în casa familiei. Nu a putut face asta, așa că pur și simplu s-a mutat pe aeroportul din Beijing.

Nu mă pot întoarce acasă pentru că nu am libertate acolo”, a spus Wei Jianguo pentru China Daily. „Familia mea mi-a spus că dacă vreau să rămân, trebuie să mă las de fumat și de băut. Dacă nu puteam face asta, trebuia să dau în casă ajutorul social de 1.000 de yuani (157 USD). Dar atunci cum mi-aș cumpăra țigările și alcoolul?”, a spus acesta.

Wei spune că s-ar putea întoarce oricând acasă, dar pur și simplu nu vrea. De fapt, el a fost dus la casa lui din Wangjing de poliție și securitate de mai multe ori de-a lungul anilor, dar se întoarce mereu. Facilitățile aeroportului îi oferă tot ce are nevoie.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

YouTube introduce emoji-urile de reacție

YouTube a venit cu o altă modalitate de a arăta ce simți despre un videoclip: emoji-urile de reacție. Similare celor de la postările de pe Facebook, site-ul de streaming video a început să testeze reacții emoji specifice timpului, pentru un grup mic de utilizatori pe platforma sa. Aceasta înseamnă că spectatorii pot indica o reacție diferită la anumite momente din timpul videoclipului, cum ar fi un cadru sau refren pe […]

today30 martie 2022

0%