Neobișnuit

Un bărbat locuiește de 14 ani într-un aeroport pentru a scăpa de familia lui

today30 martie 2022

Fundal

Un chinez locuiește de 14 ani în Aeroportul Internațional Beijing Capital pentru a fuma și a bea alcool fără ca familia să-l cicălească din cauza asta.

Îți amintești „The Terminal“, filmul în care Tom Hanks joacă rolul unui bărbat blocat într-un aeroport de ani de zile din cauza unei lovituri de stat politice în țara sa natală, care îi anulează pașaportul? Ei bine, povestea lui seamănă cu cea a protagonistului acestui articol, un chinez care locuiește în interiorul unui aeroport de peste 14 ani, dar din proprie voință. După ce și-a pierdut slujba la 40 de ani, Wei Jianguo a devenit atât de deprimat încât și-a petrecut zilele bând alcool și fumând țigări. Familiei lui nu i-a plăcut deloc asta și i-a spus că trebuie să renunțe la cele mai mari plăceri ale sale dacă vrea să continue să trăiască în casa familiei. Nu a putut face asta, așa că pur și simplu s-a mutat pe aeroportul din Beijing.

Nu mă pot întoarce acasă pentru că nu am libertate acolo”, a spus Wei Jianguo pentru China Daily. „Familia mea mi-a spus că dacă vreau să rămân, trebuie să mă las de fumat și de băut. Dacă nu puteam face asta, trebuia să dau în casă ajutorul social de 1.000 de yuani (157 USD). Dar atunci cum mi-aș cumpăra țigările și alcoolul?”, a spus acesta.

Wei spune că s-ar putea întoarce oricând acasă, dar pur și simplu nu vrea. De fapt, el a fost dus la casa lui din Wangjing de poliție și securitate de mai multe ori de-a lungul anilor, dar se întoarce mereu. Facilitățile aeroportului îi oferă tot ce are nevoie.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Ce trebuie să știi pentru o detoxifiere corectă de primăvară

Dacă te gândești la o cură de detoxifiere pe termen de câteva săptămâni sau doar la o revigorare rapidă, ia în calcul și efectele secundare ale unui asemenea tratament aplicat organismului. În principiu, organismul nostru este creat și funcționează ca un adevărat mecanism gigant de detoxifiere. Daca îl hrănești corect, nici nu ai nevoie de cocktailuri minune, sucuri sau cine știe ce alte preparare ridicate în slăvi de diete. Explicația […]

today30 martie 2022

0%