Neobișnuit

Un bărbat va merge la închisoare, pentru că a cheltuit ajutorul financiar de la stat pe un card Pokémon

today9 martie 2022

Fundal

Un bărbat din Georgia a fost condamnat la trei ani de închisoare după ce a recunoscut că a mințit pentru a obține un împrumut pentru asistență în caz de dezastre COVID-19, apoi a folosit o mare parte din bani pentru a-și cumpăra un card Pokémon.

Vinath Oudomsine, în vârstă de 31 de ani, din Dublin, Georgia, a pledat vinovat pentru o acuzație de fraudă electronică. Judecătorul de district din SUA Dudley H. Bowen a dispus, de asemenea, o amendă de 10.000 de dolari, restituirea de 85.000 de dolari și trei ani de eliberare supravegheată după închisoare.

Oudomsine va pierde, de asemenea, cartea Pokémon „Charizard”.

Potrivit documentelor judecătorești și mărturii, Oudomsine a solicitat la Small Business Administration un împrumut de dezastru pentru prejudiciu economic în iulie 2020, susținând în mod fals că a condus o afacere de „servicii de divertisment” cu 10 angajați. A primit 85.000 de dolari – din care a folosit 57.789 de dolari pentru a cumpăra cardul Pokémon.

Cardul este unul dintre cele mai căutate din colecția Pokémon. La o licitație de la Dallas, un Charizard din 1999 din primul tiraj englezesc al jocului s-a vândut cu 336.000 de dolari, depășind cu mult estimarea sa de 200.000 de dolari.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Românii au liber la concerte și cluburi, fără restricții

De astăzi, 9 martie, odată cu încetarea stării de alertă, românii au liber la concerte, cluburi şi alte activităţi. Decizia vine după 2 ani de pandemie, perioadă în care au fost anulate sute de evenimente, concerte, festivaluri. Unele au fost amânate de două ori (concertul Slipknot de la Romexpo), altele anulate şi altele reprogramate pentru 2022. Ultimul concert cu public numeros din Bucureşti a fost cel Papa Roach de la […]

today9 martie 2022

0%